Suuri sudenkorentopostaus!


Melkein jo toivonsa menettäneenä kävin pikareissulla ennen ruokaa Ankkalammikkolla, että olisiko viimein sudenkorentoja tullu!


Olihan niitä nyt ainakin 7 yksilöä, sillä näin ne samaan aikaan lentämässä!


Olen melkein tippa linssissä, niin onnellinen!


Ei kesä olisikaan mitään ilman sudareita!


Nyt on luvassa vielä jatkossakin hyvää keliä, joten eiku uudestaan vaan lammelle. Joitakin kuvia saadakseni kahlasin nahkaiset sandaalit jalassa veteen. No, ne on vanhat ja oon mä niin ennenkin tehnyt ja eivät oo siitä tykänneet huonoa!


Olin sen verran epäileväinen, että ei niitä korentoja kummiskaan ole kun varmaan 10 hutireissua on tullut tässä jo tehtyä. että en jaksanut vaihtaa putkea uuteen runkoon. Huidottu siis vanhalla kunnon luotetulla 6D:llä ja 70-300mm:n putkella.


Yksi tyttö saksanpaimenkoira ei tykännyt kun mä olin siellä vedessä. Hän nimittäin oli aikeissa mennä juuri samaisesta paikkaa vähän kahlaamaan veteen ja juomaan! Kuulin kun seläntakana hieman uikutettiin. Oikeasti oli jo kerran päässyt juomaan ja veteen!


Onko oikein mitään sadunomaisempaa kuvauskohdetta kun sudarit? Ihan kun jotain keijuja!


Tänään on tiedossa muutakin mukavaa kun sudenkorentoja, mutta siitä kerronkin sitten varmaan huomenna.


Nämä taitavat olla kaikki samaa lajia. Ruskohukankorentoja! No, jos vielä näkisi muitakin! Tosin Ankkalammella ei ole kun ehkä kolmea, neljää lajia näkynyt näitä isompia koskaan.


Yritin pinnistää silmillä, että olisiko näkynyt yhtään koteloa missään, mutta ei ainakaan tällä kertaa!


Aluksi oli hieman totuttelua vanhaan runkoon ja tuohon putkeen. Lisäksi näyttö kamerassa on paljon "himmeämpi", joten en ollut varma tuliko teräviä kuvia vai ei. Räpsin varan vuoksi 340 otosta, että pakko niistä on osan olla teräviäkin.


Jos mä näin koiria useammankin lampea kiertävällä polulla, niin ilmestyi sinne yksi harmaavalkoinen kissakin! Se oli juurikin innostunut mun kutsusta kun se näki vanhemman rouvan kassin kanssa ja päätti häipyä omille teilleen. Vaarallinen paikka kisulle, sillä vieressä on vilkasliikenteinen tie.


Yksi sorsaemokin kahden poikasen kanssa oli lammella ruokailemassa.


Lammen vieressä on useita sairaalan ja päiväkodin parkkipaikkoja. Nyt viikonloppuna ne ovat melkein tyhjiä. Auton sai varjoon. Tänään kivan kesäinen päivä pitkästä aikaa. +20 C.


Kommentit

Jes säkin löysit nyt korentoja :) hienot kuvat tuli!
Minttuli sanoi…
No johan on upeita korentokuvia!
Marru sanoi…
Ihanat korennot! Itse olen nähnyt vain pikaisesti yhden kiirehtivän korennon... (syvä huokaisu).
Rautalintu sanoi…
Me käytiin tänään onkimassa. Näin ainakin kolmea eri lajia korentoja. (Nimiä en luonnollisestikaan tiedä.) Yksi oli sellainen pieni, kirkkaan sininen, toinen iso keltainen ja sitten oli näitä "värittömämpiä". Ja ritariperhosenkin näin! Mutta kaloja en nähnyt.
Äityli-Mummo sanoi…
Iha sanattomaks vettää, nii ihanii kuvia, oijoi noita siipiä. Sopparil pyörii muutamii korentoi kaislikoreunal, ku siel uiskentele, tulloot joskus iha sauna rappusillekii.
Häivähdys sanoi…
Tosi hienoja kuvia! Miten teräviä ja kauniit taustatkin!