Valevaarallinen

 Skorpionikorento

Niitä riittää nyt vähän joka puskassa.Hurjan näköinen piikki perässä, mutta ihan vaaratonhan tällainen skorpionikorento oikeasti on. Kun mä aloin kuvaamaan ekalla kamerallani makroja, niin tämä ötökkä oli kyllä niitä ensimmäisiä löytöjä. Ne tykkäävät olla myös ihan meidän pihakasveissa.


20 vuotta on taisteltu pihanurmella olevia rikkoja vastaan ihan käsin repimällä ja voikukkaraudalla poraamalla. Varsinkin mies on käynyt niitä vastaan loputonta sotaa. No, perjantaina ruiskutettiin sitten myrkkyä, jonka pitäisi listiä leveälehtiset rikat, mutta nurmi säilyy. Saapa nähdä, olen epäileväinen. Mies on kyllä toiveikas. 


Aika pilviseksi meni kumminkin tuo taivas. Tässä täytyy nyt vähän tsiikailla noita sääennusteita, miten iltapäivä etenee. Olen ajankuluksi ja hyvien valikoimien vuoksi tilannut jotain härpäkettä itselleni lähes joka viikko netistä. Kiva odotella paketteja. Yleensä ovat hyvin onnistuneetkin, ettei ole tarvinnut palautushommiin ryhtyä. Halvemmalla saa ja nyt on moni firma vielä laittanut postikulut nollille.


Kommentit

marliska sanoi…
Ihan hauskan näköinen hyönteinen, mutta kun olen omissa kuvissa katsonut sillä on ruma eturuumis, vai mikä sen oikea nimi on. ;))
Hienot kuvat.
Kivipellon Saila sanoi…
Onpa aika pelottavan näköinen ötökkä, massiivi tuo peräpään piikki! Meillä isäntä käy juurikin tuota samaa sotaa voikukkia vastaan, minä taas kasvimaalla valvattia vastaan, arkkivihollisia molemmat!
Äityli-Mummo sanoi…
WAU mitä ötököitä...hienot kuvat !
Irma sanoi…
Onpa jännä ötökkä Hyvä kuva :)
Kruunu Vuokko sanoi…
Todella upeat kuvat. Hieman hurjalta näyttää.
Hieno ötökkä! Enpä olekaan tuollaista huomannut...
Rautalintu sanoi…
Jo on ötökkä! En kylläkään muista ikinä nähneeni.