Melkein näkymätönTämän melkein näkymättömän heinäsirkan päälle kävelin tänään. Jos se ei olisi juuri kriittisellä hetkellä pompannut vähän kauemmas, niin miten lie olisi käynyt hänelle...huonosti luulen!

Suuntasinkin innostuneena mun entiselle heinäsirkkapaikalle, vaan se oli pilattu ajamalla heinä pois. Harmi, kävin siellä ennen joka kesä ja harvoin tarvitsi pettyä. 

Monissa blogeissa ihastellaan, miten kauniisti kukat nyt kukkii kylmän kesän ansioista. Ei vaan mulla. Taitaa olla väärät lajit. Juhannusta ennen olleiden lumi- ja räntäsateiden vuoksi suvi- ja juhannusruusun kukat ovat repaleisia ja rumia. Vioittivat silloin näet nuppuja. +10...+15 C ollut päivälämpötilat viikkokausia. Kyllä meillä näkyy kasvustoissa. Ei oo mitään rehevää, kaatosateitakin oli ja myrskyä useita päiviä. Yöllä vielä kylmempää. Siperiankurjenmiekatkin menivät samaan syssyyn. Kohta kukkii jalopionit, mä niin toivon, että edes ne ehtisi nähdä kunnolla kukassa, mutta sadekelejä on taas luvassa. Ei Suomessa mitään superhelteitä juuri koskaan ole, joten minusta ei olisi paha, jos 2-3 vkoa mentäisiin +20 C ja vähän päällekkin, pari päivää +28 C, niin johan tässä lämpenisi. Olisi olevinaan kesä.

Jotenkin nyppii kun juuri kuumuutta valittavat usein nämä 50-70-vuotiaat mammat, jotka ovat juuri tulleet kahden viikon lomalta Turkista ruskeina kun kahvinpavut kultaketjut kaulassa kilisten, ihan vaan +35 C oli varjossa! Marisevat kun sormet ovat turvoksissa ja sormukset eivät mahdu sormiin. Ikinä kuullut kenenkään miehen valittavan liian kuumasta kelistä, siis Suomessa! Kun ei sellaisia ole. Kyllä neulepaitaa ja fleece-takkia on puettu, villasukat jalassa oltu ihan koko kesä. Tänään on +23 C, pilvistä ja tuulista. Lähden kissa kainalossa vällyjen alle päikkäreille! Ei täällä tarkene!! Mansikan satokausi tulee kuulemma olemaan pitkä!? Siis mitä pitkä kun ei se oo vielä edes alkanut ja pian ollaan heinäkuun puolessa välissä! Pikkulintujen poikaset kuolee kylmyyteen ja ruuan vähyyteen. Ei oo ötököitä. Onneksi on suomalainen kesä.
Kommentit

Rautalintu sanoi…
No meillä asuu kyllä yks sellainen mies, joka valittaa kuumuutta heti, kun mittari näyttää yli +20.
Äityli-Mummo sanoi…
Eile päiväl 23.5 ei tullu mieleekää valittaa, arvasi ettei kestä montaa päivää. Saimaa vesi 18-20 en valita, ainha mie voi mennä Vuoksee sen vesin 15-16 :D