Hattulan kirkko


 Hattulan kirkko rakennettiin vuonna 1852–57. Uusgoottilaisen kirkon piirustukset laadittiin intendenttikonttorissa vuonna 1851.


 Arkkitehtinä toimi Ernst Bernhard Lohrmann. Hattulan kirkko on tornillinen pitkäkirkko. Kellotornin yläosa on kahdeksankulmainen. Kirkkosalin keskilaivoissa on tasakatot. Kolmiosaisen alttaritaulun on vuonna 1864 maalannut R. W. Ekman. Kirkon viimeinen korjaus on suoritettu vuonna 1988 Hattulan kirkon ikkunat ja ovet ovat kauniit. Tosin sääliksi käy noiden pesijää!


Olen monta vuotta sitten käynyt joulukirkossa täällä, oliskohan ollut v. 1996. Asuimme silloin n. vuoden ajan Parolassa uuden kodin rakennusprojektin ajan.Sisätiloista minulla ei ole mielikuvia, ainoastaan se, että tuolloin jouluna oli tavattoman kylmä. Hengitys aivan höyrysi ja mielessä oli lähinnä pääsy nopeasti kotiin lämpimään.Punainen tiili on jotekin kotoinen ja lämpöinen materiaali.


Hautausmaata ja kirkkoa ympäröi kivimuuri. Sen päällä on uskomattoman paksu ja hyvinvoivan näköinen sammal. Hautausmaa on rinteessä, joka viettää jyrkästi Vanajaveden rantaan.

Kommentit

Virpi sanoi…
Kaunis kirkko, varsin hyväkuntoinen myös. Sinänsä yksinkertaiset puuovet ovat ihanat!
JPK sanoi…
Hyvin kuvattu. Tuo on hankala kuvattava kun puita on ympärillä niin paljon. Ehkä tämä aika onkin paras tuon kuvaamiseen kun lehdet puista ovat varisseet pois.
Seijastiina sanoi…
Upeat kuvat kirkosta.