Pihabongaus v. 2014


Hmm...ei todellakaan sää suosinut. Pakkasta -8 C, tuulta ja pientä lumisadetta. Taivas tasaisen harmaa. Meni ihan itseltäkin fiilikset, mutta osallistumaan lähdin klo 10.30. Aluksi pihalla lintujen määrä näytti ed. mainittut sääjutut  huomioiden kohtuulliselta. Sinitiaisia pyöri lukuisia. Sitten tuuli hieman yltyi ja linnut kaikkosivat. Meinasin jo luovuttaa 40 min kohdalla. Sitten paikalle pörähti hömötiainen ensimmäisen kerran tänä talvena minun havainnoimana. Se antoi uutta puhtia!


Lopullinen saldo:
2 harakkaa,1 varis,2 fasaania,1 hömötiainen,
3 keltasirkkua,15 sinitiaista,8 talitiaista,1 käpytikka
ja
1 orava...ai niin, eihän niitä nyt lasketa! :)


Kuvistakin näkee, millainen pimmee sää vallitsi. 


Eipä tuonne oikein huvita mennä uudelleen.


Tämän linnun ansioita, että sain homman kuitenkin tehtyä! Kiitti tintti!Kommentit

Seijastiina sanoi…
Ihanat tintit ja kuvat.
Kyllä noista iloisen mielen saa ♥
Marru sanoi…
Hienot kuvat!
Täällä ois pitkästä aikaa muutamia lintuja ollut, mutta ei vaan napannut tuo bongailu tänään... johtuneekohan tuunailu innostani täällä sisätiloissa :)
Tiitsa sanoi…
No ei suosinut sää, mutta sinä sait tosi komeita kuvia. Meikäläisen kuvat on jotakin ihan muuta, ei vaan valo riittänyt mun vermeille. Pääasiahan kuitenkin oli se lintujen bongaus ;)
Anne sanoi…
Samaan aikaan bongailin. Kovin vähäiseksi jäi minunkin "saaliini". Punatulkut sentään yllättivät, kun viime minuuteilla niitä ilmestyi peräti neljä.
Vikki sanoi…
Hiljaista tuntuu olleen vähän joka puolella.
Hömskärin kuvat ovat ihanat, niissä on lintu tyypillisimmillään!
Pasi Lepola sanoi…
Vaikka en mikään pikkulintumies olekaan, niin tähän olisi voinut osallistua (jos en olisi ollut reissussa). Hyviä kuvia hämärästä huolimatta.
Heikki sanoi…
Hienoja kuvia. Hömötiaista yritin itsekin katsastella, mutta ei sattunut kohdalle.
Äityli-Mummo sanoi…
Hyviä kuvia. Nätti lintu tuo sinitiaine, niiku oikeestaa kaik linnut, paitsi varis :D Upeita talvikuvia. Kiitos tepu kuvista <3