Kiertelee ja kaartelee


Jatkuvasti Hattelmalanjärvelle pyrkii uusia joutsenia. Tänäänkin tuli ensin kolmen porukka, joka tajusi heti vakipariskunnan vastauksesta, että varattu on ja lensivät pois.


Sitten ilmestyi neljän porukka, joka ei ollutkaan aivan niin helposti lähdössä muualle. Se kierteli pariinkin kertaan järveä. Pariskunta, joka on jo useita kertoja pesinyt samassa niemen nokassa, joutui jättämään pesän valmistamisen kesken ja ne siirtyivät veteen laulamaan ja osoittamaan lentäville joutsenille ihan tosissaan, että tänne ette tule.


Karmea sää jatkuu. Alkoi keuhkoja kirveltämään ihan tosissaan. Astmalääkettä kitusiin ja lepoa. Nähtävästi kirpeä tuuli tornilla ja kotona taas remppapöly eivät oo ihan passelia nyt. Olisipa kunnolla lämmintä, niin mikä olisi luonnossa kulkea. Pilkkihaalarista ei ole vielä voinut luopua ja lammasnahkakintaat saa olla kädessä. Pitkät kalsarit kai voi laittaa talviteloille sitten vappuna, jos sittenkään.

Kommentit

Tellu Tom sanoi…
Hienot kuvat laulujoutsenista. Niin ne meidänkin kyhmyjoutsenet saivat siirtyä Polttimon sulalta, kun laulujoutsenet "ryöstivät" niiltä rannan ... :) Onneksi eivät lähteneet kuitenkaan kauas ...
Sussi sanoi…
Onpa joutsenilla jo pulaa kotijärvistä.

Sama juttu meillä, talvikamppeita tarvitaan, tosi kylmä keli
Huopalintu sanoi…
Kyllä nyt on kylmää. Mulla ahdistaa henkeä ulkona jos hengästyn, en tiedä onko vanha rasitusastma kolkuttelemassa taas näin kevään korvilla.
Äityli-Mummo sanoi…
On se iso ja komia lintu !
Anonyymi sanoi…
Mahtava tuo viimeinen kuva! Näkee oikein, miten isosta linnusta on kysymys.
Intianminttu sanoi…
Kyllä olisin minäkin pilkkihaalarit tarvinnut päälle tänään mökillä. Oli kylmän kelin lisäksi fiilis muutenkin maissa, kun huomasin peurojen/rusakoiden taas kerran syöneet mun tulppaanit, kirjopikarililjat, kevättähdet ja ties mitkä sipulikukat. Kyllä täytyy myöntää, että voimasanoja pääsi suusta, kun tuhot huomasin. Osasta paikkaa oli syöty tulput taivuttamalla alas kasvien ympärillä ollutta kananverkkoa ja tulput oli syöty sieltä yläkautta. Nyt askartelin sitten mahdollisimmman moneen kananverkkohäkkyrään verkosta myös katon, joten eivätpä menee enää sitä kautta. Meillä ei muita vesilintuja näkynyt kuin telkkäpariskunta, nekin ovat kovin säikkyjä ja pysyttelevät visusti kaukana rannasta. Komeat lentokuvat sulla!