Pihalla ruokailulla 1.4.17


Kuvat otettu ikkunasta sisältä. Meillä on aika ruma sää. Lunta ja räntää sataa. -1 C.  Luulin ehtiväni käydä aamulla tornilla, mutta sade alkoi jo klo 9.30. 


Mies lähti käymään vaihdattamaan autoonsa kesärenkaat, kiva olla välillä yksin kotona. Kuvausintoa piti helpottaa, joten putkella huitomaan kodinhoitohuoneeseen.  Ihan mahdoton vilske on nyt ruokintapaikalla. Fasaaneja, mustarastaita, peippoja, viherpeippoja, tiaisia montaa lajia, oravia jne. 


Tyttöfasaanit ovat omalla tavallaan nättejä!
Mustarastaita taisi olla kymmenkunta paikalla. Molempia sukupuolia. Tytöt ovat ärhäkkäitä ja ajamassa muita lintuja pois.


Yleensä ne pysyvät maassa, mutta nyt nähtävästi niin kova nälkä, että mennään osille mökille ja talisiemenpalloille myös.


Meinasi käpytikka jäädä noteerattaamatta, sillä yllättäen rusakko juoksi pihan poikki. Sen verran olin yllättänyt, että en edes kuvaa tajunnut ottaa.


Pikkuvarpuset lepäilevät ruokailujen välissä meidän jättikokoisissa, taloa korkeammissa tuijissa.


Kolme oravaa tuli myös ruokinnalle. Epäilen, että on viime kesän ipanat. Silllä ne olivat sellaisia aika ohuthäntäisiä tapauksia.


Laulelua harrastetaan, mutta melkoinen metakka kun moni laulaa ns. samaan aikaan ja aivan eri biisiä! 


Peippoja oli tänään ennätykselliset kuusi. Jos huomenna sinne tornille.

Kommentit

Sirpa sanoi…
Upea lintukavalkadi! Meillä myös mustiksia häärii pihalla useampiakin yhtäaikaa :)
Kvilttaaja sanoi…
Onpa hienosti vierailijoita.
Minttuli sanoi…
On teillä oikea lintukavalkadi pihapiirissä ja ruoka maittaa!
Upeat kuvat taas.
Navettapiika sanoi…
Teillon tosiaan viliskettä piisannu. Hyvät kuvat, eikä yhtää huamaa, että lasin läpi oot ottanu. Meilläki aharistuu mustis nokkimahan talipalloja, en oo koskaa enne nähäny.
Kaksi huonetta sanoi…
Olipa paljon ihania kuvia!
orvokki sanoi…
Upea lintusarja.
Äityli-Mummo sanoi…
Jällee kerra, aiva mahtavii kuvia, lumihiutaleitakii mukan, näit o nii ilo katella, oikei tarkkaa kattomal näkköö kaik hienot yksityiskohat <3
Kivipellon Saila sanoi…
Melkoinen bongaussaalis sinulla, peippojakin jo! Upeat kuvat! Tänään näin ekan töyhtöhyypän, isäntä arveli että näin väärin :D
Rautalintu sanoi…
Kylläpä löytyy monta lajia ihan omalta kotipihalta!

Aamulla oli kyllä oikein lintujen sekakuoro äänessä, kun kävin ulkona. Yhtään ei haitannut, vaikka lauloivatkin eri biisejä :D
Tellu Tom sanoi…
Onpas teillä siellä elämätä :) Monenlaista vipeltäjää ...
Kaarnikka sanoi…
Vau hienoja bongailuja ikkunasta! Hyvinkin samanmoisia ruokailijoita näkyy tästä omastakin ikkunasta, vaan kuvaaminen sinne on hankalaa