Kultakuoriainen


Mitenhän lie annettu vihreälle koppikselle nimi kultakuoriainen (Cetonia aurata) . Alapuoleltaan se oli pronssinvärinen. Näin rauhallista ötökkää en ole vielä tähän mennessä nähnyt! Siinä se vaan mussutti kukista siitepölyä kun minä tungin naamaani ihan kiinni, tosin olihan se kamera meidän välissä. Kooltaan semmonen 2 cm. Lentoon lähtö oli vaikuttava, tasaisesti kun helikopteri! Kuparikuoriainen on hyvin samanlainen, mutta sen otsapanssari on suora kun taas kultiksella on kovera, mikä näkyy hyvin yläkuvassa.

                                              

Kommentit

Ciacy sanoi…
Kultakuoriainen, koska se kimmeltàà kuin kulta....noh, tuo oli vain veikkaus :D
sà oot kyllà tosi hyvà ottamaan kuvia!!!! Saisinpa màkin hyvàn kameran ja sitten vielà sità malttia sen kàytònopettelussa :D
Tillariina sanoi…
Kameraan ja tarvikkeisiin meni aika paljon rahaa, se on totta. Toisaalta, tämä on ainoa mun "kallis" harrastus ja eihän se noiden kamojen hankkimisen jälkeen ole enää kallista, nyt vaan räpsitään menemään.

Opettelmista on vielä vaikka kuinka, mutta se onkin kivaa! Aina löytyy uutta juttua. Viimeiset 4 kk on kyllä ollutkin yhtä kuvaamista! :)
Tiitsa sanoi…
Hiemanhan tuolta tosiaan kultaa pilkahtaa, kun valo osuu sopivasti koppikseen.
Hyvin sait sen sieltä näkyviin.
Askartelin itte sanoi…
Hienon koppiksen oletkin bongannut. Metallinhohtoinen, hiukkasen kultakin näkyy. Ihanaan kukkaan on ihastunut:)
Tillariina sanoi…
Muistaakseni rinneangervo on tuon pensaan nimi. Siinä kun vieressä pönöttää, usein ötököitä tulee kukkiin! :)
Matkatar sanoi…
Uskomattoman kauniit kuvat! Ihanat värit kertakaikkiaan...
Sirpa sanoi…
Tätä kaveria saa kyllä ihan rauhassa kuvata, ei ole moksiskaan.
Hienot kuvat otit kuoriaisesta.
Lennu sanoi…
Voi vitsi, ko on jännän näköine ötökkä!
Kyllä mieki olin näkevinäni kultaa kimmeltävän..vähäsen:)
Mimi sanoi…
Kaunis kuoriainen, hienot kuvat!
kivitasku sanoi…
Mahtavan värisen koppiksen löysit, ja hyvät kuvat! Ystävällinen ötökkä, kun suostui kuvattavaksi juuri tuossa kukassa, jotta saisit noin hienot värit kuviisi :) Tuntuu, että komeat öttiäiset nyt urakalla välttelevät minun kameraani, mutta katsotaan, lähdemme kohta pienoiselle kotimaanreissulle, ehkä pari ötökkää tarttuu kuviin mukaan.
Liplatus sanoi…
Hohdokas kömpiäinen, rauhallinen eläjä.
Kullan välkettä näkyy.

Kauniita kuvia!
Vianna sanoi…
Viime kesänä löydettiin vanhasta lantakompostista kultakuoriaisen toukkia, ja myöhemmin kesällä yksi aikuinen kuoriainenkin en nyt muista miltä kukalta herkuttelemasta. Komea otus. Kävin äkkiä hakemassa kameran ja sillä välin se olikin häippässyt. Nyt vaan odotellaan kamera kaulassa uutta näköhavaintoa :o)
Marika T. sanoi…
Niin kauniita ovat luonnon pienet osaset ♥
Tellu sanoi…
Minäkin olen tuon ötökän nimeä joskus ihmetellyt, mistä se tulee, koska ei tuo nyt kovin kullanvärinen ole ...
Upeat on kuvat!
Pirkkoinkeri sanoi…
Minä sitä olen aina yhtä epävarma tästä koppiksesta, kun kuparikuoriainen on melkein samanlainen. Tiedän, että toisella on pään etuosa on suorempi kuin toisella. Pitäisi saada verrata samanaikaisesti molempia luonnossa, että oppisin tunnistamaan. Kauniin vihreä se joka tapauksessa on, oli sitten kumpi hyvänsä.