Virallinen eka lomapäivä!

Ulkona on sumuista, tuskin naapurin talon kattoa näkyy, eikä lähimetsää muuna kun häivähdyksenä. +12 C lämmintä. No, tänään teenkin kotihommia.Vaihdetaan lakanat, pesen peitteet ja puhdistan suihkukaapin uudella pesuaineella, jonka pitäisi olla helpommin suihkutettavaa! Ruokaa ei tarvitse tehdä, sillä viikonlopun jämiä on kaappi täynnä.

Nyt ei paljon innosta mennä ulos kuvaamaan. No, katsotaan jos päivällä kävisi pikaisesti pihalla katsomassa sateen jälkeisiä tunnelmia. Minun perhosbaarini asiakkaat ainakin tähän mennessä ovat olleet vähäiset! Ensinnäkin syöttinesteestäni puuttuu hiiva, jota täytyy ostaa kun kauppaan ensi kerralla menee, mutta myös sää on ollut projektia vastaan. En kyllä näin helpolla vielä luovu anniskeluoikeuksistani perhospopulalle! Joissakin muissakin blogeissa olen kyseisistä virityksistä lueskellut, toivon mukaan heillä paremmin asiakkaita!

Lopuksi kuva hyönteisestä, jonka kuvasin 23.6. hieman kuivahtaneen pelargonin lehdeltä. Mies toimi kuvausassarina ja piti kukkavanaa pois edestä kun minä tähtäsin. Hän ei tosin nähnyt siinä vaiheessa koko ötökkää! Näemmä tässä kuvaustouhussa tulee aika tarkat silmät näille kuvauskohteille. Skannaa maastoa jatkuvasti ns. sillä silmällä!

                                                           Verilude (Corizus hyoscyami)
 Muiden ruskoluteiden tapaan laji talvehtii täysikasvuisena. Talvehtineet yksilöt pariutuvat touko-kesäkuussa ja nymfejä voi löytää elokuun lopulle saakka.Verilude suosii hiekkaista maaperää ja sitä tavataan yleisenä avoimilla, lämpimillä niityillä sekä joutomaa-alueilla. Lude nauttii ravinnokseen kasvien nesteitä ja ruokailee erityisesti voikukissa, ohdakkeissa sekä kaunokeissa.
                                                                           Wikipedia

Kommentit

Askartelin itte sanoi…
Hienon värisen ötökän olet löytänyt. Täällä on vielä lämmin ja sateeton päivä tänään, huomennahan se lupas jo vesisadetta.

Minun perhosbaarissa on ollut myös aika hiljaista, en ole nähnyt perhosia, vaan kimalaisia on käynyt. Mukavaa siivouspäivää:)
Sirpa sanoi…
Oikein ihanaa lomaa!!!
kivitasku sanoi…
Tillariina, tuo on kyllä niin totta, itsekin huomaan tarkkailevani mitä ihmeellisimpiä asioita mahdollisina kuvauskohteina :) Tänään säntäsin hakemaan kameraani nähtyäni kirkkaanvihreän hämähäkin, jonka olisin ehdottomasti halunnut ikuistaa ruusunlehdellä. Noh, hämis oli ennättänyt hävitä kun taas palasin. Uusia ötököitä tarkkailemaan siis!