Hämärän tiput!


Tälle päivälle lupailtiin aika hienoa säätä, se jäi kuitenkin toteutumatta. Onpa tehty sitten kotitöitä todella paljon kun kuvaamaan ei päässyt. Leivoin porkkanakakunkin syysloman kunniaksi. Nyt näyttäisi tosin, että iltaa kohden kirkastuu hieman.


Nämä kuvat kävin nappaamassa pihalta klo 10 maissa. Oli vielä varsin hämärää. Ekat pikkuvarpuskuvat kuitenkin tälle syksylle!


Uudella naapurilla on pihassaan aika iso vene. On tähän asti pitänyt sitä autotallin vieressä, mutta nyt se on siirretty meidän keittiön ikkunan viereen elikkä n. 5 metrin päähän meidän seinästä. Muuta ei juuri keittiön ikkunasta sitten enää näe. Tontit eivät ole kovin isoja 1140m2 meillä. Siihen päälle sitten tänään pystyttivät hopeanvärisen sellaisen telttamaisen katoksen. Heillä on ulkovarasto ja sen viereen se paatti olisi mennyt tosi kivasti tienviereen.Pois molempien silmistä, eikä kenenkään ikkunan alla. En tajua, ettei yhtään ajatella toisen perheen eloa ja asumista. En tiedä onko tuollainen sallittua. Se selvitetään. 

En myöskään tajua millä oikeudella, lupaa kysymättä nämä uudet naapurit menivät leikkaamaan meidän kasveja rajalla. Lehtipensaat siis kasvaa aina takaisin, mutta kääpiövuorimännyt ja pihdat eivät välttämättä ja näyttävät nyt aika pahoilta, runnelluilta. Ne olivat siis varmaan 20 cm kasvaneet yli 15 vuodessa naapurin puolelle. Eivätkä siitä mihinkään enää leviä. Kompostinsa he ovat laittaneet tosin aivan rajalle ja sellainen iso lehtikasa on osittain meidän puolella, vaikka sellaisen saa pystyttää 5 metrin päähän naapurista. Viime kesänä naapuri alkoi useamman kerran ajamaan nurmea klo 9.30 viikonloppuisin. Olisin ymmärtänyt, jos edessä joku perhejuhla tai olisivat lähteneet pidemmälle reissulle ja olisi ruoho pitänyt leikata sitä ennen, mutta ei mitään, siinähän tuo pyöri kotosalla äijä koko päivän. Kyllä omakotitaloissakin pitää ajatella vähän naapuristoa. Se näyttää olevan joillekin tosi vaikeaa!

P.S. Mainittakoon vielä, että ne kasvit on istutettu sen naapuritalon ekan omistajan/rakennuttajan  kanssa aivan yhteisymmärryksessä melkein 16 vuotta taaksepäin, sitten naapuritalo myytiin ja ei ollut seuraavan porukan kanssakaan ongelmia. Talo myytiin taas viime keväänä ja nyt nämä uudet naapurit ovat sanotaanko erikoisia. Tervehtiminen loppui siihen kun me ei suostuttu rajakoivujen kaatamiseen, 2 kpl. Kun ne tuo kuitenkin tuulensuojaa avonaiselle tasamaatontille edes vähän.

Kommentit

Pirkkoinkeri sanoi…
Kyllä linnut ovat sitten somia ja niin hyviä kuvia olet niistä ottanut, kuten aikaisemmissakin postauksissasi. Ei ollenkaan hyvä juttu tuollaiset mielipahaa aiheuttavat naapurit.
Harakka sanoi…
Kyllä onkin hienoja kuvia linnuista, taustatkin kuvissa tosi kauniita.
Kyllä toiset pitää ottaa huomioon, kun asutaan lähekkäin naapureitaan.
Teidän pitää keskustella heidän kanssaan asiasta, juttelet aivan jostain muusta ja otat sen jälkeen asiat puheeksi, kuin ohimennen.
Hanna sanoi…
Sulla on niin ihania nämä kuvat, kun vuodenaika tulee niin selvästi esille. Kauniita syksyn värejä ja lintulaudallahan meno alkaa vilkastumaan juurikin näin syksyisin. Näin ainakin meillä. :D
Annika sanoi…
Pieleen menneet sääennustukset harmittivat täälläkin. Pitäisi aina vain odottaa huonoa säätä, niin ei tulisi pettymyksiä.

Ymmärrän naapuriharmistuksesi täysin. Vuosien varrella on ollut jos jonkinlaista naapuria ja on tullut monet kerrat ihmeteltyä ihmisten itsekkyyttä. Tehdään mitä itsestä hyvältä tuntuu, eikä ollenkaan oteta toisia huomioon.
Intianminttu sanoi…
Itseäni ei lakkaa hämmästyttämästä se itsekkyys, jolla mentaliteetilla yllättävän moni elää elämäänsä. Naapurien ja ylipäätään toisten ihmisten huomioiminen, onko se unohtunut "minä, minä -maailmassa"? No niin, päivän palopuhe pidetty. Söpöt tipuset.
Vikki sanoi…
Ylin kuva on ihan huippuihana!
Our photos sanoi…
Beautiful birds photos!
Greetings, RW & SK
Heljä sanoi…
Voi mitkä tipuset! Ihanat kuvat ja värit.
Pessi sanoi…
Ihkut tirpat! :) Naapurisopu on joskus koetuksella... Yritähän jaksaa!
Seija Torpström sanoi…
Loistavaa, ihania tipusia ja taiten tietenkin kuvat otettu ♥