Punabaretit!


Urpiaisia oli iso parvi, mutta ne tykkäsivät syödä maasta ruokaa n. 8 metrin päässä ja näkyvyyttä esti myös muutama puu! No, aina välillä ne pelästyivät jotain ja lensivät puihin turvaan. Siinä ainoa tilaisuus saada niistä kuvia! Hommaa haittasi se, että ne asettuivat niin korkealle oksille kökkimään!


Urpiaisia on pari lajia, nämä tavalliset raidalliset mahoistaan ja sitten tundraurpiaiset, joihin en tietääkseni oo törmännyt! No, kovin erilaisia ovat nämä normitkin. Joillakin on rinnassa punaista. Toiset ovat kaulattomia ja paksuja, sitten on sellaisia laiheliinejä pitkäkaulaisia! Jotkut ovat tosi rusehtavia, sillä mahapuoli on tosi viirullinen.


Kommentit

Kivipellon Saila sanoi…
Urpiaiset ovat tosi ihania, niitä en ole tänä talvena vielä kertaakaan päässyt näkemään automaatilla. Todella upeat kuvat!
Huopalintu sanoi…
Urpiaisia tosiaan on vähän eri näkösiä, olen ihmetellyt sitä. Meillä on pari urpiaista löytynyt ruokintapaikalta kuolleena. En tiedä mikä on heille tullut. Joku nukkui kohmeisena maassa, kun menin aamulla ruokkimaan. Koetti työntää nokkaa siiven alle, mutta lähti kuitenkin lentoon, kun lähestyin. Taitaa nämä pakkaset ottaa koville. Pitäisi varmaan laittaa havuja ruokapaikan alle, jos joku jää siihen yöpymään,nettä olisi suojaa.
Äityli-Mummo sanoi…
Ei oo moittimista täskää kaveris, upee väritys ja pisteen ii-pääl tuo punane otsatukka.
Carola Lehtonen sanoi…
Teillä on siellä kyllä runsaslukuinen lajisto, minä en nähnyt rannalla yhtä ainoatakaan lintua, vaikka kävelytien toisella puolella on metsää ja muutenkin reitillä on paljon puustoa?!