"Suuri" saalistaja!Olin kuullut ja nähnyt kuvia varpuspöllöstä eilen, joka oli saalistanut urpiaisen ja syönyt sen makeisiin suihinsa! Ihan pienellä toiveella lähdin tänään Aulangolle, jos sitä näkyisi! Mä en siis ollut ennen nähnyt varpuspöllöä!


Olin todella onnellinen kun paikalle ilmaantui jotain 20 tilheä! En ehtinyt yhtäkään kuvaa niistä ottaa kun vähän niinkö paniikissa lähtivät heti pois! Tässä näkyy syy, miksi! Kyllä nyt tuli napattua itseään isompi saalis!


Harmittavan hankalassa paikassa lintu oli. Pusikkoa runsaasti edessä ja isot männyt ja kuuset varjostivat paikkaa kun ei se keli ollut muutenkaan valoisa, vaan tosi hämärä päivä tänään!


Eihän se jaksanut syödä koko saalista kerralla, vaan kävi kolme kertaa sen parin tunnin aikana kun olin paikalla. Välillä se torkkuikin tilhen päällä!


Ei se nyt mitenkään arka ollut. Sillä takuuvarmasti näki, että mä kuvasin. 


Sen urpiaisen syöminen teki mulle hieman heikkoa, koska se nyt on sellainen pikkulintu! Toisaalta syönhän itsekkin lihaa melkein joka päivä, ei parane alkaa arvostelemaan! Murua rinnan alle vaan!


Jotenkin tulee noista silmistä mieleen meidän kisu Venni! 


Luulin jo, että se sai tarpeekseen ja häipyi matkoihinsa. Kävi välillä vaan odottamassa mahan vailtumista ja taas syömään!


Varpuspöllö on punatulkun kokoinen, paino 40-70 g ja pituus 15-19 cm. Lintu on silmälläpidettävä ja rauhoitettu. Pesimäkanta Suomessa on 3500-6000 paria. Olin niin innoissani tästä tapaamisesta, että suurinpiirtein sukat pyöri jaloissa! Pipo ainakin oli vinossa! 


Kommentit

Äityli-Mummo sanoi…
Upeet pöllökuvat oot ottanu. Tuos oksal istumas, suorastaa hellyttävä näköne pallero.
Kirsti sanoi…
Voi jestas, kuinka hienot kuvat.
Noke sanoi…
Schöne Bilder.

Noke
Minttuli sanoi…
Upea bongaus ja hienot kuvat! Toki surku urpiaista ja tilhiä, mutta luonnon lakihan se on.
Kvilttaaja sanoi…
Kertakaikkisen upeat kuvat. Upea kuvauskohde myös. Onnittelut. Pöllö tuijottaa selvästi suoraan kameraan.
Carola Lehtonen sanoi…
Oi mitä on linssiin osunut, hienot kuvat!!
Rautalintu sanoi…
Wau! Tällaista ei aivan joka päivä pääse näkemään. Uskomaton saalistaja, kun vertaa näiden kahden linnun kokoeroa.
Kannatti toki olla innoissaan!!
Upeat kuvat.
Oksalla istumassa on ihan huippu.
Pasi Lepola sanoi…
Jo pelkkä varpuspöllön bongaus olisi huippu juttu, mutta urpiaisen saalistus on kyllä ihan mieletöntä (vaikka joku toinenkin oli sen nähnyt). Kaiken lisäksi sait siitä vielä noin hienot kuvat.
Pasi Lepola sanoi…
Ei kun siis Tilhen saalistus, vielä parempi!
Huopalintu sanoi…
Onpas sinua onnistanut! Hyvää ystävänpäivää!