Sunnuntain 22.4.2012 kuvia


Meidän pihan timanttituijat hieman kärsivät lumimassoista viime talvena, mutta eiköhän nuo vielä saada kuntoon. Jotain tukijuttuja täytyy ainakin yhdelle tehdä. Sillä siitä on kaksi isompaa oksaa vähän vaaterissa. Ihan raikasta vihreää niissä kuitenkin on ja olin yllättänyt tästä otoksesta, sillä se oli vaan semmonen testiotos valon kanssa.Tämä on kuin kruunu! Ovatkohan sinivuokon lehdet saaneet vähän yöpakkasista kun väritys on tämä?
Varmaankin meidän pihan puiden ja pensaiden rungolla viihtyvä keltainen jäkälä tms. on varsin yleinen. Naapurin syreenipensaissakin tätä oli. Meillä lähinnä Terijoen salavassa. Kauniin väristä. Pakko laittaa tämä lähikuva tuiki tavallisesta kärpäsestä näin lopuksi. Sen selässä oli vesipisaroita ja ja pitkiä karvoja. Isot ovat kärpäsen silmät. Onneksi oikeasti se oli kooltaan vain reippaan sentin kokoinen!


Kommentit

Pasi Lepola sanoi…
Hyvää makroilua. Kärpäsestä extrabonuspisteet! Uskomaton osuma makron ultra kapealla syväterävyysalueella vieläpä käsivaralta. Tosin kärpänen taitaa olla turhan vikkelä pörräilijä jalustalta ammuttaessa.
Pirkkoinkeri sanoi…
Makrokuvauksen myötä ötököistä tulee mielenkiintoisia. Montakohan kärpäsen kuvaa minullakin on otettuna :)