Pähkinärohmu!

Meillä on etupihalla graniittipenkki, jossa on kivan viileä kesäisin istuskella. Talvella siihen nakataan kourallinen maapähkinöitä linnuille ja oraville päivittäin. No, Frankie on ahne fasaani, siinä se aamulla naputti nokallaan omaan kupuunsa joka ikisen pähkinän. Ilmankos se on noin pulskassa kunnossa. Olin juuri herännyt kun kotiväki kiljuu, että mene nyt äkkiä kuvaamaan kun fasaani istuu penkillä...Siis meni mulla muutama sekentti tajutessa, että siis penkillä!?! Sitten oli silmälasit hukassa ja tarkennus ei oikein onnistu ilman niitä. Sain sentään muutaman kohtuullisen hyvän kuvan näin lähietäisyydeltä. Matkaa n. 4 metriä.
.

Tänään on ollut kyllä todella kaunis sää, auringon paistetta ja plussakelejä. Ei voi valittaa. Nyt huomasin, että Frankien pyrstö ei oo aivan entisensä. Sitä on vähän murjottu! Koira, kettu vai kuka?

Kommentit

Mika M sanoi…
Täytyypis tulla kommentoimaan blogiasi välillä, kun aktiivisesti olet blogiani kommentoinut.
Ihan hyviä kuvia täältäkin näyttää löytyvän ja täytyykin tutkia vielä tarkemmin blogia ajan kanssa. Nämä fasaanikuvat ovat hyviä ja hyvältä etäisyydeltä otettu. Kannattaa myös kokeilla ottaa mahdollisimman alhaalta eli maan tasalta kuvia fasaanista, jolloin ollaan samalla korkeudella ja saadaan kuviin uutta potkua!
En tiedä kamerasta millä kuvailet, mutta jos järjestelmä löytyy ja hieman pidempää polttoväliä niin aseta aukko mahd. suureksi (pieni F-luku), jolloin tausta saadaan häivytettyä ja kohde vahvasti esille.
Mika M sanoi…
heti kommentin jälkeen luinkin tosta, että millä kuvailet. Eli toi EF-S 55-250mm käyttöön ja aukoksi F/5.6
Tillariina sanoi…
Kodinhoitohuoneen ja keittiön ikkunasta! :) Mä en ole mikään luontokuvaaja! Luonto saa tulla mun luo.
Eko sanoi…
Siinäpä on Fasaani-'rouva' pukeutunut parhainpiinsa Pääsiäisen merkeissä...
Hyvää Pääsiäisen jatkoa...!
Pessi sanoi…
Siis WAU! Upeat kuvat! Frankie poseeraa, vaikkakin tietämättään. :o)
Mika M sanoi…
Heh ymmärrän, vinkkinä heitinkin. No siinä tapauksessa varmaan hankalempi ottaa iha maan rajasta, mutta vaikka luonto tulee luoksesi silloin kun hyvälle päälle sattuu niin kannattaa käyttää tilaisuutta hyväkseen :)
Karttu sanoi…
Komea fasaani! Omasta mielestäni aukon koko on tilannekohtainen makuasia. Toiset tykkäävät kuvata isommalla, toiset pienemmällä. Kannattaa kokeilla ottaa samasta kohteesta kuva eri aukoilla ja katsoa mikä itseä eniten miellyttää. Tärkeintä kuitenkin on, ettei jämähdä käyttämään aina samoja.

Suljinaikaharjoittelu on myös mukavaa, katsoa missä kohtaa minkäkin esineen/asian liike pysähtyy. En malta odottaa että saan taas koulun kameran käyttööni, tuolla satasen taskupokkarilla kun en voi itse vaikuttaa mihinkään noihin asioihin :(
Tillariina sanoi…
Eilen muutin näitä kommentointiasetuksia elikkä nyt tänne voi heittää muutkin kun Google-tilin/Bloggerin omaavat juttua! Paitsi sitten piti kyllä laittaa se ennakkosensuuri päälle! Paniikki, mistä kommentit hyväksytään?? Ne löytyivät s-postista ja sieltä sai naputeltua julkiseksi! Oujee!!

Tämä kuva on siis otettu tuolla mun halpis (199€) teleputkella 55-250 mm. Keittiöstä ja kodinhoitohuoneesta on se 4-5 metriä lintujen ruokintapaikalle ja graniittipenkille. Siinä oli niin kiire kun Frankie ei siis mitenkään hidastellut niiden pähkinöiden kanssa. Silmälasit hukassa ja emäntä ihan tööt kun juuri nousi sängystä ja komennetaan kuvaamaan penkkiä! :)

Kuvaan yleensä AV:llä, koska sillä mä saan tällä hetkellä parhaiten onnistuneet kuvat.

Suljinaikaan mä en oo vielä juurikaan uskaltanut mennä häslään, koska ne kokeilut ovat menneet ihan mäkeen. Tarvii harjoitella vielä p a l j o n!!
Anonyymi sanoi…
Hienoja kuvia on , j ilo niitä katsella. Näkyykös mun kommentit täällä? Olen kommen toin ut aikaisemmin, muttei ne ole tulleet kai näkyviin. Ehkä tuo fasaani on ollut kukkotappelussa. Nehän riiaa kanoja nyt oikein urakalla, pyrstösulat muhkeina. T. Sartsa T
Tillariina sanoi…
Sartsa! Eilen illalla sain tehtyä tänne semmoiset säädöt, että pitäisi kommentit näkyä, tosin vasta kun olen ne hyväksynyt! :)