Hyvästi, Ankkalampi!


Luulenpa suuresti, että eilen oli tämän vuoden vimppa korentoretki Ankkalammelle. Jotain erikoista näinkin siellä, mihin en ole aiemmin törmännyt. Nimittäin korentojen lauman. Ne eivät varsinaisesti olleet lammella, vaan sen vieressä olevalla sorapohjaisella parkkipaikan alueella sanoisinko, että metsästämässä? N. 20 korentoa. Kaikki samaa lajia, jota en pystynyt tunnistamaan. En mene takuulla sanomaan, mutta ihan kun vähän pienempiä ruskoukonkorentoja, mutta en kuitenkaan huomannut näitä aika räikeitä vartalon raitoja, että siksi en niitä nimeä niiksi. Ei mitenkään pelokkaita, tekivät minua kohti syöksyjä monta kertaa. Liitelivät kun lokit kaatopaikalla, tosi pienellä alueella n. 5 x 15 m. Yritin katsoa onko siinä jotain ötökkää ilmassa, mutta en havainnut. Menin tahallani alueen keskelle seisomaan, mutta eivät väistäneet. Ei siitä touhusta kuitenkaan kuvaa saanut. Otin muka videopätkääkin (ekani), mutta tuskin siinä paljon mitään näkee kun en mä osannut tarkentaa mihinkään kovassa auringon paisteessa.

Siispä ihan muita korentokuvia! Nuo tummat korennot (alin kuva) ovat todellisia linssiluteita! Siis en tiedä pääsikö joku hengestään kun tulevat ihan jalkoihin! Jos et ota kuvaa, seurataan niin kauan, että parempi se on ottaa, joskus vähän leikistikkin, että klick! Minulle on muuten tullut hassu tapa kiittää näitä ötököitä ääneen poseerauksesta!  :)
Kommentit

Askartelin itte sanoi…
Taas tosi hienot kuvat korennoista.
Pessi sanoi…
Voi, miten kauniit korennot, etenkin tuo keskimmäinen on superhieno! :) Näyttäisi tulevan kaunis päivä, joten kaippa sitä pitää kameraretkelle lähteä... ehkäpä ne kesän viimeiset perhoset tulevat näytille? Leppoisaa sunnuntaita! =)
Pasi Lepola sanoi…
Upeita hymyileviä sudenkorentoja jälleen kerran! Toivottavasti hymyä riittää koko sunnuntaipäiväksi. :)
katsoo sinua ihmeissään
Tillariina sanoi…
Hymyileehän ne sudenkorennot! Kiva kun edes jotkut niin tekevät! :)