Kuun tuijottelua!Eilen oli todella kaunis kuutamo. En tiedä mikä kuvaushommissa tökki, sillä kokeilin omasta mielestäni todella monenlaisia asetuksia, mutta eipä osunut oikeaa tai sinne päinkään. Tässä ekassa kuvassa kuu paistaa kun aurinko, eikä se siis tuolta oikeasti näyttänyt! Pilvet kyllä ovat aidon näköisiä. Olisi varmaan pitänyt viritellä se jalusta ulos. Mä sen sijaan seisoin soffalla ja kuvasin tuuletusikkunasta. :) Laiskuutta ei tosiaan aina palkita. Toisessa kuvassa taivaalle lipui jo paksut pilvet, jotka peittivät kuun, siellä se vielä vähän kurkistaa.

Kommentit

Sirpa sanoi…
Jokos nyt on täyskuu? Kyllä kannattaa jalusta vaan viritellä:) Kivasti toisessa kuvassa kurkistaakin.
Karttu sanoi…
Valotuspiste kannattaa ottaa aina siitä kuusta itsestään. Toki jos haluaa että valoa on muuallakin kuin kuussa, ei auta muu kuin kaivella jalusta esiin ja pidempi valotusaika kehiin!
Pasi Lepola sanoi…
Kirkas kuu pimeässä ei ole mikään helppo kuvattava, jos haluaa pilviä ja maisemaa näkyviin samaan kuvaan. Kontrastiero on vaan yksinkertaisesti liian suuri kameran kennolle. Iltahämärä on parempi aika kuvaamiselle, silloin kontrastiero mahtuu jopa jpg-pakattuun kuvaan.

Btw, tuo oikean puoleinen kuva on kyllä ihan hieno...
sini sanoi…
Ei ole aina niin helppoa.. mutta tunnelmaa tuossa ekassa kuvassa on kaikesta huolimatta1
Marru sanoi…
Jalkaahan noissa kuvissa tarvii... mutta ihania nuokin ovat :)
Minä katselin eilenillalla samanlaista kuun valaisemaa pilvinäkymää ikkunasta. Hyvin sinä olet noissa kuvissa onnistunut. Tarviiko sen kuun niin kovin tarkka tällaisessa kuvassa ollakaan. Toisen kerran sit toisenlainen jalustan kanssa :)
Suvenkeiju sanoi…
Pelkän kuun pinnan(ei siis pilviä tai muuta ympäristöä) kuvaamiseen riittää lyhyt valotusaika esim. 1 /250. Aukko jossain välillä 8-16.

Omista suhrukuvistani opin, että nimenomaan ei kannata kuvata pitkällä valotusajalla, silloin kuu jää pelkäksi valopalloksi, eikä pinnan muodoista saa mitään selvää.
Sain parhaat kuvat 1/125 sek. valotusajalla ihan automaattiohjelmalla ilman salamaa(tietty). Paha vaan, että objektiivini polttoväli ei oikein kuun kuvaamiseen riitä. 18-55 mm putki antaa tulokseksi pikkuruisen pisteen kuvan keskelle, mutta suurentaessa kuusta kuitenkin näkyy selkeästi pinta. Pitempi putki pitäis ostaa..
Ronja sanoi…
Vautsi kun mahtavia kuvia :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me
Pirkkoinkeri sanoi…
Minun silmääni kyllä miellyttää ensimmäinen kuva, oli sitten asetukset oikein tai väärin.
Anne sanoi…
Minä, joka en kuvaamisesta ymmärrä mitään, ihastuin tuohon ensimmäiseen kuvaan. Siinä on jotain mystistä tunnelmaa. Upea! Ja jälleen ajattelen, että runon kera kortiksi...
Maarit sanoi…
Viime viikolla itsekkin kävin tovin kuuta kuvaamassa, ei se helppoa ole. Samanlaisia kirkkaita palloja oliv minnunkin kuvissani. siinä on ehdottomasti asia jota täytyy harjoitella! :)
Tere Serna sanoi…
Belle, très belle photographies ... félicitations