Vanajaveden rantareitti

 
"Tule viihtymään kaupunkikeskustasta alkavalle luontoreitille, jolla hämäläinen kulttuuri ja luonto ovat parhaimmillaan!
Suosittu Vanajan rantareitti on yhtenäinen kevyenliikenteen kierros, joka alkaa keskustasta ja jatkuu Linnanpuiston, Kaupunginpuiston ja rautatiesillan kautta Vanajaveden itärannalle Aulangolle, Varikonniemeen ja Hotelli Vaakunan rantaan.
Pituutta reitillä on noin 5,7 km. Lenkki on helppokulkuinen, esteetön ja sopii myös lapsiperheille. Reitin varrella voi nauttia upeista linnalle ja Aulangolle avautuvista maisemista, testata kalamiehen onnea Kalastuspuiston laiturilla, pulahtaa uimaan tai pysähtyä hetkeksi vaikkapa nuotiotulen ääreen. Pimeinä vuodenaikoina kulkijaa houkuttaa reitin varren maisema- ja kohdevalaistus.
Varikonniemen ja rautatieaseman läheisyydestä löytyy kaksi tutustumisen arvoista teemareittiä: 'Muinaismuistoja ja historiaa Hätilänniemellä' sekä 'Löytöretki Hämeenlinnan rautatiehistoriaan'."

-Hämeenlinnan kaupungin nettisivut 

Laitoin tämän postauksen selventämään, että missä mä kuljen, jos olen Vanajaveden rantareitillä  elikkä se on tuo vesialue tuossa kartan keskellä ja sen ranta-alue. Koskaan en oo kyllä siellä kalastanut, enkä pulahtanut veteen ja muistaakseni tuo maisema- ja kohdevalaistus on muutama isompi spotti maassa juuri tuon" olet tässä " pallukan kohdilla. Nuotiolla on makkaraa paistettu kyllä.


Kommentit

Saila sanoi…
Kerran pääsin kulkemaan laivan kyydillä Vanajavedellä, jäi lähtemättömästi mieleen. Niin upeat maisemat!
Matonkude sanoi…
Siellä on upeat maisemat!!
Niitä samoja reittejä on tullut kuljettua vuosia, silloin opiskeluaikoina =D
Tiitsa sanoi…
Mahtava tuo reitti, en tiennytkään, että se on noin keskellä kaupunkia. Hienot on maisemat, pitäisköhän matkustaakatselemaan ;)?
pirkko sanoi…
Aulangolta olen maisemia ihaillut, on kyllä upeeta seutua!