Koristekurpitsat


Eilen paikallisessa sittarissa valitsin vihanneksia. Huomasin kyllä laatikollisen koristekurpitsoja, mutta koska vasta heitin viime syksyn viimeisen roskiin, niin ei ollut sillai päällimmäisenä niiden ostaminen mielessä. Niitä katseli ja pyöritteli käsissään joku nainen ja kai minä näytän koristekurpitsaimmeiseltä, koska tiedusteli ystävällisesti minulta, että onko niistä kokemusta?

 Onhan minulla kolmelta vuodelta. Ne siis säilyttävät ulkoisen olemuksen lähes 100 %, ainoastaan tuo kanta kuivuu kovaksi. Kuivumisen myötä kevenevät kyllä elopainoltaan, mutta siinä se. Meidän viime syksyn kurpitsoille kävi silleen huonosti, että Venni meni pureskelemaan noita kantoja ja silloin siihen kurpitsaan pääsee sellaisia pöpöjä, että kalpaten käy. Elikkä kolhuja, naarmuja ja kisuräkää ne eivät kestä. :)

 Meninpä siis minäkin niitä sitten ostamaan. Eipä ne ehtineet olla tuntia enempää lautasella kun ensimmäinen katti l. Venni meni jo kokeilemaan hampaitaan! Siis nopsaa mä sivelin sitten tuikkukynttilöille tarkoitettua hajusteöljyä noihin päihin. Toivottavasti kurpitsat ei tykkää kyttyrää. Tuoksu on nimeltään metsämarjat. No, Lisse Lusifiinus käy tuoksuttelemassa kurpitsat ja nuolee lähtiessä huuliaan. Voi, pahkura...olis pitänyt laittaa jotain sitrusjuttua!


Kommentit

Sirpa sanoi…
Kauniita nuo ovat. Voisikin taas ostaa muutaman.
Pessi sanoi…
Hih! Hauska postaus! :D Nättejä koristeita ovat! Hmm... näytänköhän minä koristekurpitsaimmeiseltä? Musta tuntuu, että näytän! ;) Täytyykin käydä kurpitsanmetsästysreissulla!
Hannerika sanoi…
Ovat kyllä hienoja! Enpä olekaan tiennyt, että tuollaisia koristekurpitsoja on edes olemassa, nolona joudun myöntämään. Voisinkin kipaista kauppaan ja hankkia korsteeksi uuden talomme keittiöön. Kiitti vinkistä. :)
Harry Kalenius sanoi…
Erikoisen näkösiä ja hauskoja. Ekan kerran kun näen tuollaisia. Aina oppi jotain uutta kun vanhaksi elää.
Tiitsa sanoi…
Vain kissa tietää... :) kauniit kurpitsat ja niissä on selkeästi kauniit syksyn värit.
Liplatus sanoi…
Miten voikin olla mitä erilaisempia kuvioita, värejä ja muotoja.
Kauniita koristeita.

Juu, citrus on hyvä karkoite, ainakin Meidän kollille.:-)
Matkatar sanoi…
Noi ovat kyllä upeita! Voi kun olisi tilaa taas uusille koristeille...tekisi mieli sisustaa jotenkin uudelleen kotia.
Intianminttu sanoi…
Mulla on kanssa ollut näitä joinakin vuosina, nyt voisi taas harkita muutamien ostoa. Sulla on kyllä siellä lähellä oikein sudenkorentojen paratiisilampi, hengästyttävän kauniita korentokuvia aiemmissa postauksissa, millä objektiivilla niitä kuvailet?
Tillariina sanoi…
Intianminttu, kuvaan sudenkorennot EF-S 55-250 mm:llä.
Vikki sanoi…
Miten nämä saisi säilymään pidemmän aikaa kun usein pehmenevät? Jotain teen varmasti väärin, näitä on ollut täällä myynnissä syysmarkkinoilla!
Tillariina sanoi…
Minulla ne vaan ovat tuossa lautasella. Siinä ne itsekseen kuivuvat. En siis tee niille mitään.
pirkko sanoi…
Jaahas, täytyypä tiirata kaupasta josko sinne olisi tullut. Kiitos vinkistä.
Tellu sanoi…
Mokomat kissat ;)
Toivottavasti kurpitsat ovat kuitenkin pitkäikäisiä, eivätkä suutu kissojen tempuista.
Tosi nättejä ovat ...
Karttu sanoi…
Käyn aina tätä lukemassa ja kuvia ihastelemassa, nykyisin tulee harvemmin kommentoitua (kun muut aina ehtivät sanoa kaiken paremmin).

Nyt täytyy kuitenkin sanoa, että en tiennyt että tuollaisia on olemassa! Ja silti olen aina niitä jotenkin kaivannut. Täytyy etsiä itsellekin tuommoisia, ovat hienoja.