Paritanssia!


Harakka- ja varispopulaatiot ovat isoja meidän asuntoalueella. Ne nahistelevat ihan omissa porukoissaan ja myös keskenään. Melkoista metakkaa sai eilenkin kuunnella niiden toimesta. Tosin meille kuului myös Parolannummen sotaharjoitusten ammunnatkin ihan kivasti ja olisko Ahvenistolla ollut jotku ajotkin. Luonnonrauhaa sai siis vähän etsiä! En meinannut silmiäni uskoa kun näin nämä harakat talon katolla. Niitä oli vielä yksi pari tuossa vähän kauempanakin toisessa päässä taloa. Ihan kun tuo yksi olisi jäänyt ilman tanssi- tai tappeluparia! :)

Juttelin yhden naapuriston mieshenkilön kanssa ja hän kyseli, että olenko nyt nähnyt sitä haukkaa, joka kiertelee alueella? No, olenhan minä kolmena päivänä ja kahtena kertana ottanut siitä kuvankin. Huonot sellaiset. Se siluettikuva oli jo aiemmin ja nyt laitan vielä huonon lentokuvan siitä. Nimittäin olisin saanut paremmankin, vaan kun iski kuvauspaniikki! Intona ajattelin, että lintu...petolintu...haukka...ota kuva!! Siinä kohtaa jo sitten hönkäisin etsimeen oikein kunnolla ja sehän huurtui! Ei nähnyt mitään ja sitten kun näki, niin se tipu oli jo paljon kauempana. Justiinsa tyypillistä minua! :)

Varpushaukka, koiras 
(tunnistettu BirdLife-tunnistuspalvelussa )

Se olikin tässä muistaakseni viime viikolla popsinut harakan. Lumella oli kasa sulkia ja verta! No, pitää se haukankin elää! Sellainen se luonto on.

Kommentit

Laura sanoi…
Juuri niin, luonnossa toinen on toiselle ruokaa.
Olet onnistunut ottamaan hienoja kuvia, harakat eivät ole helpoimpia kuvattavia - oma kokemus.
Varsinkin mustarastas-kuva on lähellä sydäntäni, se tuo muistoja elämästäni Santahaminassa.
Askartelin itte sanoi…
Hienostihan sie sait haukan kuvattua. Harakat on kyllä vaikeita kuvattavia, täytyy niin kaukaa kuvata jos meinaa kuvan saaha:) Meillä ei juurikaan harakoita ole näkynyt, en tiä mistä johtuu. Hyvää kalevalanpäivää:)
Pasi Lepola sanoi…
Erinomainen harakkakuva, mahtava idea! Vuoden luontokuva 2014?