Voihan viitatiainen...tai sitten ei!

Hömötiainen (tunnistettu Bird life tunnistuspalvelussa)
 
Luulin kuvanneeni tänään kuusitiaista, vaan sehän onkin viitatiainen kun musta leukalappu on paljon pienempi! Sitten tällä tipulla on aivan ihana lauluääni! Kuuntelee ihan mielellään. Jee, uusi lintu siis kuvattavaksi! :) 


 Sitten kaikista parasta on, että vihdoinkin se aurinko paistaa meilläkin. Ihan meinasi tässä herkistyä kun lähti kuvausreissulle. Ajattelin, että vaikka ei mitään kuvattavaa löytyisikään, niin ilma on niin ihana, että on nautinto painaa tietä eteenpäin. Pikkusen kun maha tuosta ruuan päälle vailtuu, niin lähden uudelleen. Nimittäin saalis, ei ollut kaksinen komeasta säästä huolimatta. Niin tai minusta on tullut sitten ahne...aina pitäisi näkyä oravia, käpytikkoja ja tilhiä! :)


Sanoisin myös, että on aika rohkea lintu. Antaa tulla aika lähelle verrattuna muihin tiaisiin, jotka eivät niinkään tykkää kylkeen tulemisesta.


Vai onko tämä sittenkin hömötiainen? Ottaa näistä nyt selkoa? Tiitsa apuun?? Viitatiaisen erottaa hömötiaisesta, että "siiven päällä ei kuitenkaan erotu vaaleaa panelia, pienempi leukalappu ja sen päälaki on kiiltävänmusta". Nyt mä uskon, että tämä onkin hömötiainen...:)

Kommentit

Sirpa sanoi…
Hienot kuvat sait tästä söpöläisestä. Minä olisin luullut ilman muuta kuusitiaiseksi...mutta lintutuntemukseni onkin aika kehnonlainen.:)

Toivotaan, että aurinkoa riittäisi seuraavillekin päiville.
Tiitsa sanoi…
No, voi ihanuus kenet kohtasit. Ihan harvinaisuuksilla aloitit tämän viikon.Upeaa kuvaamistakin vielä. Onnittelen.
Matkatar sanoi…
Ompas se suloinen! En ole viitatiaisesta koskaan kuullutkaan. Minä olin ihan ylpeä itsestäni tänään kun ylipäätään löysin lintuja -sinitiaisia ja keltasirkkuja! Yleensä linnut lähtevät karkuun kun vaistoavat minut ;)
Saraheinä sanoi…
Hyvät kuvat, söpöinen malli!
E. Salonen sanoi…
En muista viitatiaista nähneeni. Hienot kuvat!
Annele sanoi…
Upean kuvaussaaliin olet saanut, ihanan aurikoisiakin kuvat ja kevään tuntua :), sää on ollut mahtava.
Tuossa toiseksi ylimmäisessä kuvassa on oksien lumihuuru niin herkän kaunista.
arleena sanoi…
Hienot lintukuvat, ilo katsella.
Pessi sanoi…
Siinähän se viitatiainen pönöttää ja somana kuin mikä! :) Onnittelut bongauksesta, Tillariina!
Äityli-Mummo sanoi…
Hömötiainepa hyvinnii siin sirkuttelloo. Taas kerra onnistuneet kuvat...olpas tuos yhes kuvas "sähköse" näköne tintti :D Toises taas sen näköne, et tuuppas lämemmäks, nii nokkase sinnuu :D
Mustis sanoi…
Ehdotan jo kauniin laulun perusteella kyllä hömppää, näitä on hyvin vaikea erottaa toisistaan, mutta tällä ihastuttavalla pikkuisella tuo siivellä oleva vaaleampi laikkukin puhuisi hömötiaisen puolesta ja tämän huomasin vasta kun vertailin kuvia.

Aivan hurmaavia lintukuvia, olen ihan myyty:)
Tillariina sanoi…
Mustis, minusta se lauloi piit, piit...samalla tavalla kun amerikkalaiset lausuu nimen "Pete"! Se oli tosi pieni ääni. Niin söpö se oli, että sen vuoksi kahlasin lumihangessa ja kuomat olivat täynnä lunta! :)