Kadonneet sammakot ja muuta juttua!


Kävelykunto on kadonnut flunssan mukana. Meinasi ihan jalkoihin ottaa normaali muutaman kilsan lenkki. Teki aika tiukkaa päästä kotiin. No, tuulikin oli melkoinen. Sammakoita ei näkynyt yhtään lammikossa. Olin aika pettynyt. Vandaalejakaan ei tosin näkynyt. Tiirailin kutua ja nyt ei enää näy pelkästään mustia palloja, vaan selkeästi on kehitystä tapahtunut, elikkä sellaisia liikkumattomia 2-3 mm pitkulaisia juttuja niistä on tullut. Pitää vähän googlettaa kuinka pian niistä tulee pikkuisia sammakoita. Juuri kun näin rusakon juoksevan tien yli ja siitä olisi kuvankin voinut napata, niin kännykkä soi! Sinne meni sekin. Kuvasaalis oli todella niukka tänään. Jos tässä jaksaisi iltasella toisen reissun tehdä.

Näistä ruttojuurista ja niissä pörräävistä kimalaisista tuli ehkä päivän paras kuva kuitenkin. Tuollaisen kuvan jo kyllä olen kerran laittanut, mutta siinä oli vaan yksi pörriäinen! :) Nämä ovat niin nätisti vierekkäin. Aika karmean näköistä tuolla metsässä kun ei oo vielä mitään vihreää aluskasvullisuutta ja meidän kulmilla on asutuksen rakentamisen vuoksi myllätty vähän joka paikkaa. Lisäksi tonteilla lentelee muoveja, roskaa ja varmasti myös kipataan tahallisesti kaikenlaista ylijäämää metsän puolelle. Kyllä vähän tulee huono mieli sotkemisesta. Meidän tontti oli aikoinaan tämän mutkan vimppa rakentamaton. Meidän piti tilata roskalava ja tyhjentää viikonpäivän verran kaikkea sitä kamaa, jota muut olivat skipanneet. Oli autonrengasta, kenkiä, kanistereita, rikkinäisiä tiiliä, laudanpätkiä jne. Onneksi on sentään sinivuokkoja piristämässä maisemaa!

Kommentit

Askartelin itte sanoi…
On kyllä ihanat pörriäiset siinä rinnakkain. Tosi kauniita nuo sinivuokot. Haluun tänne kans:) Mie lähen tytön tykö Hyvinkäälle huomenna. Vilkutan siinä ohimennessä Sulle ;)Mukavaa kuvaus viikonloppua:)
Tillariina sanoi…
Mukavaa reissua sinulle ja muista ottaa kamera mukaan! :) Vilkutellen!!
Minttuli sanoi…
Niin somasti vierekkäin pörriäiset ovat. Ruttojuuri on kaunis juuri tähän aikaan. ja sinivuokot, aivan ihanat:)
Ikävää se roskaaminen ja sitähän näkee joka puolella, auttaisiko kunnon sakko jos syylliset tavoittaa...
Vikki sanoi…
Kaunis kimalaiskuva ja onpa valtava määrä sinivuokkoja yhdessä mättäässä!
Tiitsa sanoi…
Toissapäivänä kävin korentolutakolla ja ainakin siellä kutu oli vasta alkamassa. Kait se sitten menee hieman lämpimyyden mukaan.
Nuo ruttojuuret ovat jänniä, pitääkin käydä katsomassa löytyykö ötököitä ja pajutkin alkavat jo kikkia. Loppuis nuo tuulet!
Ihana tuo pörriäiskuva.
E. Salonen sanoi…
Hienot kuvat! Itsekin näin jo sinivuokkoja. Valkovuokot eivät vielä tänään auenneet. Oletan myös nähneeni keltavuokkoja, mutta nekään eivät vielä olleet auenneet.
Tillariina sanoi…
Tuo sinivuokkomätäs oli siitä hauska, että siinä rinteessä ei kasvanut ollenkaan muualla sinivuokkoja!
kauniit kevätkuvat. Mullakin on joku keväinen epäkunto. Ei ole ollut flunssaa, mutta jotenkin ei vain jaksa. Tuntuu että kaikki käy joteskin sydämen päälle, vaikka olen ollut suht hyväkuntoinen. Jospa se tästä. Toipumisia sullekin :)
Maikki sanoi…
Kauniit kuvat! Minäkin löysin tänään vihdoin sinivuokkoja, ja sammakonkutuakin löydettiin. Sammakoita ei näkynyt ainuttakaan.
Piupau sanoi…
Ihanat pörriäiset somasti ripirinnan.
Kauniit on sinivuokot. Ihailen taitoasi kuvata.
Harakka sanoi…
Tuo pörriäiskuva on kyllä niin ihku ihana!
Kukkakin on niin kaunis!
Älä välitä, jos et sammakoita nähnyt, mä en ole nähnyt ainootakaan koko keväänä, muutakuin yhden kuolleen!
Anne sanoi…
Mä tykästyin tuohon sinivuokkokuvaan.
Heljä sanoi…
Sinivuokot ovat niin ihania, pitääkin tutkia onko niitä tällä saarella yleensäkään, itse en ole ainakaan nähnyt. Kevätesikot ovat täällä luonnonvaraisia kevätkukkia. Suloista sunnuntaita!