Vappu v. 2013


Itselläni se menee näemmä flunssaa potiessa. Olo on kerrassaan aivan surkea. Jotenkin edes nuo perustropit eivät näemmä näytä auttavan. No, kuume laskee sentään..., mutta päätä särkee surkeasti. Tiistaina töissä jo piti olla puhumaton kurkkukivun vuoksi. Sinnittelin päivän, sillä olisi ollut niin tylsää ilmoittautua vappuaattona sairaaksi.

 Eilen oli appiukko heittänyt lusikan nurkkaan. Reippaasti yli 80-vuotias, joten ei nyt mikään tavaton uutinen. Oli nukkuessaan kuollut kotona. Todennäköisesti sydänkohtaus. Ei kovinkaan läheinen meidän perheelle. No, ehkä miehelle. Muistan hänen minulle henkilökohtaisesti kolme lausetta sanoneen lähes 30 vuoden aikana. Tosin viimeiseen 10 vuoteen ei olla nähty, että silleen mahdotontakin. Se vimppa lause oli "En tiennytkään, että sinun vanhemmat asuvat omakotitalossa. Puutalossa ja punaiseksi maalatussa. Olen sellaisesta aina tykännyt." Vietin lapsuuteni ja nuoruuteni kerrostalossa ja sitä myöten minut kategorioitiin "luusereihin" aikoinaan. Vanhempani ostivat omakotitalon vasta sitten kun minä olin jo muuttanut omilleni, joten minä en siis ollut niitä "oikeita immeisiä!" Mies näytti hänelle siis meidän sen kesän lomakuvia minun vanhempieni luona. Lapsemme leikkivät mummolan pihalla. Lapset kuvassa eivät kiinnostaneet tai muutkaan ihmiset, vain talo. Yleensä hän vain puhui itsestään tai paikkakunnan tapahtumista. Olin tietysti kaikella muullakin tavalla heidän pojalleen sopimaton valinta, että mitään kivaa tai mukavaa ei siitä osoitteesta koskaan tullut allekirjoittaneelle tai perheelleni. No, sellaisia ihmisiäkin on. Omituisia ja ilkeitä. Anoppi ja appi laittoivat tyttärilleni ensimmäisen kerran synttärikortit, silloin kun täyttivät 7 vuotta. Oletuksena oli, että osaavat itse lukea ja tietävät keneltä kortti on silloin laitettu. Valitettavasti en osaa surra tuollaisen ihmisen kuolemaa. Hän oli minulle täysin yhdentekevä. Saan nyt kyllä moitteita kylmyydestäni ja julmuudestani. Tunteita ei voi vaan käskeä, eikä pakottaa.

Hyvää Vappua!

Kommentit

Tuula sanoi…
Vaikeatapa sitä onkin itselle tuntematonta surra.

Paranemisiin ja hyvää vapun päivää!
Pessi sanoi…
Kurkkukipua podetaan täälläkin ja päätä ja korvia särkee ja kaikenlisäksi mulla alkaa nyt loma! Viimevuotista kesälomaa oli viikko jäänyt jäljelle, joten... Toivottavasti ei koko lomaa tarvii sairastaa.
Kaikkien ihmisten väliset kemiat ei vaan kohtaa, tuttu tunne.
Yritähän parannella itsesi, tääkin yrittää! :) Niin ja Hyvää Vappua! =)
Tiikerimaa sanoi…
Niin se vain on, ettei sukulaisuus takaa läheisyyttä. Tuttua. Iloa ja valoa toukokuuhun, jospa tauti hellitää pian! :)
Tiitsa sanoi…
Pikaista toipumista Tillariina, viikonlopuksi luvassa lämmintä, ei silloin voi sairastaa ;))
Tsemppiä.
Matkatar sanoi…
Kurjaa olla kauniilla ilmalla kipeä, toivottavasti pian paranet!

Ei tarvikaan surra vierasta ihmistä, aikalailla samoin minulle kävi vanhempieni kuollessa.

Hieno uusi banneri!
Pasi Lepola sanoi…
Ymmärrettävää, kenenkään ei ole pakko surra jos siltä ei tunnu! Pikaista toipumista ja mukavaa toukokuuta Tillariina! Ps. Selaan kännykällä mobiiliversiota, joten täytyypä huomenna käydä ihailemassa uutta kehuttua banneria, kun pääsee taas tietokoneelle.
Askartelin itte sanoi…
Ihana perhoskuva. Täällä en ole vielä nähny yhtään perhosta:)

Tässä on niin tuttua, eikä tarviikkaan surra jos siltä ei tunnu. Mie en käyny edes appiukon hautajaisissa.

Paranemisia sulle :)
Äityli-Mummo sanoi…
Mite voisitkaa surra, vaik appiukko olkii, ku ette ollu tekemisis. Jos ei olla läheisis tekemisis, nii eihä siin mittää tunnesitteitä pääse syntymää. Pikasta paranemista.
Anne sanoi…
Toivottavasti olet jo paremmassa kunnossa!

Eikä tarvitse potea huonoa omaatuntoa. Jos ei sureta, niin ei sureta.

Äidin takia olin isän hautajaisissa, muuten olisin jättänyt menemättä. Niin ikäviä asioita hänestä paljastui vain vähän ennen kuolemaansa. En käy haudallakaan kuin äidin takia.