27.6. synttäripäivä!


Sormustinkukat ovat siitä jännittäviä, että ne päättävät itse mihin minäkin vuonna asettua. Yksikään ei tosin taida kasvaa siellä, mihin niitä ekan kerran itse kylvin! Se oli varmaan huono paikka. Tällä hetkellä meiltä löytyy pinkkiä kahta sävyä ja olisko tuo yksi persikanvärinen. Pari on vielä niin pientä, ettei niistä tiedä väriä, mikä sekin on aina kiva yllätys!

Tänään, tuossa kohtapuolin täytän 49 vuotta. Sen kunniaksi käymme perheen kanssa syömässä ravintolassa. Nuorimmainen ei valitettavasti pääse, sillä on töissä iltaan asti. Taidan ostaa kaupan täytekakun. Tällä helteellä ei tunnu leipominen oikein mukavalta ajatukselta.

Tänään säätiedotus lupasi sadetta ja ukkosta. No, vielä sellaisesta ei ole havaintoa. Kävin jo Ankkalammella pikavisiitin. Se oli huono idea, paha mieli tuli. Nyt siellä oli kukkaniityn lisäksi leikattu lammikon rannalta kasveja, joissa sudenkorennot tykkäävät notkua. Isot kasat pajukkoa poikki. Elikkä vietiin ensin ruoka (ötökät) ja sitten lepopaikat. Ei mene hyvin. Lohduttauduin alkuviikosta, että onhan tuossa toisella puolella tietä iso pelto kesannolla. Siellä on kukkia & kasveja & ötökäitä, mutta sinne oli tullut kaivinkoneet ja kai sinne tehdään lisää parkkipaikkoja?!  Itse n. kerran kuussa käytän tätä jo olemassa olevaa parkkipaikkaa työasioissa ja ajan ohi joka ikinen työpäivä muutoin, niin olen noteerannut, että siellä on jo ennestään n. 25 -30 tyhjää lämmitystolpallista paikkaa ympäri vuoden. Toivon totisesti, että siihen tulee rakennus, ettei rahaa tuhlata turhuuteen. No, kohta sen näkee.


Ahveniston harjun metsän reunassa sentään kasvaa vielä muutama koiranputki ja puna-apila. Sieltä löytyi hieman kulahtaneen näköinen herukkaperhonen!


Uusia lajeja ei vieläkään näkynyt sudenkorennoista. Taidan jättää lammen nyt pariksi viikoksi. Jos sinä aikana olisi vähän ympäristö elpaantunut. On niin karmea katsoa sitä maata myöten niitettyä ympäristöä.

Kommentit

Tiitsa sanoi…
Hyvää syntymäpäivää Tillariina.
Kirsti sanoi…
Onneksi olkoon Tillariina!

Aivan mahtava kuva jälleen korennosta. Niin ja tuo sormustin kukka...mie olen ostanu ainakin kolmea väriä, niin aina vain keltainen nousee:/

Mukavaa synttäripäivän iltaa!
orvokki sanoi…
Onneksi olkoon !!
Vikki sanoi…
Mukavaa syntymäpäivää!
Matkatar sanoi…
Onnea vaan! Ja kiitos kauniista kuvaelämyksistä!
Pasi Lepola sanoi…
Onneksi lähdin tänään blogikierrokselle, niin en missannut tätä. Hyvää syntymäpäivää!
Minttuli sanoi…
Hyvää syntymäpäivän iltaa Tillariina!!

Meilläkin on ollut syntymäpävä, mieheni täytti taas vuosia, joita on jo kertynyt...
Sanuliini sanoi…
Onnea päivänsankarille! Huikean hienoja kuvia sinulla!
Sirpa sanoi…
Paljon Onnea synttärisankarille!
Tarja sanoi…
Onnittelut hienoista kuvista ja synttäreistä!
Intianminttu sanoi…
Äsh, en ihan ehtinyt oikean vuorokauden puolella, kun kello on minsan yli puolen yön, mutta: onnittelut sinulle! Ollaan näköjään molemmat kesäkuun lapsia...
Susanna sanoi…
Myöhäiset synttärionnittelut! :-)
Häivähdys sanoi…
Myöhästyneet synttärionnittelut! Onneksi löysit uuden perhospaikan (uudemmassa postituksessasi). Hienoja ovat korentokuvasi! Meidän pihalla vaeltelee harakankello. Joka vuosi se ilmestyy vähän eri paikkaan (kai laonneen varrenmitan päähän edellisestä kesästä).
JPK sanoi…
Myöhästyneet synttärionnittelut täältäkin:) Komeita perhoskuvia, varsinkin tuo alimmainen on aivan fantastisen upea!