Kasveja rantareitiltä


Yhdessä vaahterassa kasvoi muutama tällainen valko-vihertävä lehti, suurin osa lehdistä ihan normaaleja. Enpä ole tällaista ennen nähnyt. 


Edellisessä postauksessa oli rannalla paljon tätä sinistä aika korkeaa kukkaa. Harakka sitä jo ihmetteli, että mitä siellä rannalla kasvaa? En tiedä lajia, mutta sellainen aika piikikäs se on, ettei huvita koskea. Kauniit siniset kukat kuitenkin. Metsässä kasvoi pari isoa rhodoakin, paitsi niissä oli tosi vähän kukkia ja mä olen alkanut nyt jossain määrin punkkikammoiseksi ja en halunnut heinikossa shortsit jalassa kahlata . Siispä kuva on kohtuullisen kehno.
Kommentit

Saraheinä sanoi…
Tuo taitaa olla neidonkieli, tarkemmin kyläneidonkieli. Samantapainen kasvi on rohtoraunioyrtti, mutta se kukkii myöhemmin.
Äityli-Mummo sanoi…
Ompas jännä vaahteralehti, en oo enne moista väritystä nähny. Kivat pörriäiskuvat :D
Harakka sanoi…
Ihmeellinen vaahteranlehti kyllä!Se on kuin syksyllä, mutta värit puuttuu..?
Ja kaunista se sininen kukka onkin.
Punaiset pitkät heteet kaunistavat sitä lisää.
Häivähdys sanoi…
Olipa hyvä, kun tuli tuo rohtoraunioyrtti esille. Tuolla metsänreunassa on sellainen ja nyt olisi hyvä merkitä se jollakin langalla niin, että syksylläkin tunnistaa. Minun tekisi siitä mieli alkua oman pihan perälle. Kauniita kimalaiskuvia!
Pasi Lepola sanoi…
Mielenkiintoinen kukka tuo missä mehiläinen pörrää. Niin herkka ja kaunis, mutta varomattomalle vaarallinen. Nuo kaksi kuvaa ovat kyllä todella romanttisia kuvia.
Anonyymi sanoi…
Neidonkieliä, siis kyläneidonkieliä ovat. Viljelykarkulaisia, mutta viihtyvät ja leviävätkin sopivassa paikassa eikä tiettävästi ole haitallinen tulokas. Syksyllä voi yrittää ottaa siemeniä, jos haluaa omaan pihaan, mutta niitä saa myös siemenkaupasta.