Päiväkävely


4 ½ tuntia ulkona. Sen verran punaiset posket, että ei ehkä enää tänään kantsi ulos mennä.


Olin niin innoissani kun ensimmäisen kerran näin haapaperhosen, paitsi kuvauspaikka oli meidän päätien pientareella. Se on päivisin yleensä varsin hiljainen. Tällä kertaa kun tyhjästä ilmestyi kolme pientä poikaa pyörineen ja potkulautoineen. Juuri kun pääsin hyvälle paikalle, niin nämä pojat tulivat paikalle kovaäänisesti ja perhonen vaihtoi paikkaa. Kolme kertaa sama juttu. Eikä yhtään hyvää kuvaa...ihan vähän otti kupoliin. Sitten kun perhonen lopullisesti lähti, niin myös pojat!  Aina ei mene tosiaan putkeen kuvaushommat. Jälkikäteen manailin, että mikseivät voineet ajella tien toisella puolen, miksei??


On se vaan iso perhonen! Kyllä siinä hetkeksi meni ihan silleen hiljaiseksi ja sulatteli näkyä! Tulispa toisenkin kerran vielä matkan varrelle! :)


Lintuja on paljon. Niitä on vaan hyvin vaikea nähdä, äänet kuulee paremmin. 


Kommentit

Annika sanoi…
Haapaperhonen on kyllä näyttävä ja kokoa piisaa. Olen muutaman kerran onnistunut näkemään mökkipihassa ja hyvä ettei lintuun sekoita, niin iso se on. Mutta saithan siitä ihan hyvän kuvat! Sitä paitsi harvinaisempien lajien kohdalla kuvaa voi aina sanoa dokumenttikuvaksi ja silloin sen ei tarvitsekaan olla hyvä ;).

Kuvaushommat eivät oikein koskaan mene suunnitellusti. Yleisin suunnitelmansekoittaja taitaa olla koiranulkoiluttaja...

Arvaa, kuka teki eilen rocky roadia, kun katselin aikaisempia postauksiasi :).
sakari2 sanoi…
Kylläpä olet saanut komean kuvan haapaperhosesta. Onnittelut.
Sirpa sanoi…
Hieno kuvasaalis. Upea tuo haapaperhonen.
Pessi sanoi…
Vai et saanut hyvää kuvaa haapiksesta? Höh, näkisitpä mun kuvat... ;) Hieno haapaperhonen! Ja tuo lintu voi minä hetkenä hyvänsä lennähtää kuvasta pois! :o)
Minttuli sanoi…
Hieno kuvauspäivä sinulla. Haapaperhonen on todella komea ja suuri! Vain kerran olen sen nähnyt.
Tiitsa sanoi…
Hieno juttu, että kohtasit haapaperhosen. Tuo mitä kerroit, kuinka sen näkeminen vaikuttaa, on kyllä ihan totta. Hetkeksi vetää ihan hiljaiseksi. Hyvät kuvat sait häirinnästä huolimatta ja tiedäthän, että siellä se sinua odottelee, jos lisää kuvia haluat ;)
taitaa olla tuo upea perhonen lisääntymään päin, koska näin täällä mökilläkin yhden
Pasi Lepola sanoi…
Erittäin kaunista makroilua, tässä on jo selvästi mietitty kuvakulmia ja kohteen lisäksi myös taustaa.