Jos tämä auttaisi...

Suorastaan v-tuttaa! Joten kirjoitan inhokkilistan (ei oo järjestyksessä)  tähän postaukseen. Jos auttaa relaamaan, saa jotain ärsyttävää ulos itsestään! Mahdollinen kuva lopuksi, ei liity aiheeseen!

Mitä minä inhoan:

1. Siskonmakkarakeittoa (kaikkia keittoja oikeastaan!)
2. Kahvia, se on n i i n pahaa!
3. Saunomista, tulee huono olo ainakin vuorokaudeksi (astma, silmät)
4. Luonnonvesissä uimista, en mä tosin ui uimahalleissakaan kloorin vuoksi
5. Paarmoja, turhin ja pirullisin elukkalaji
6. Sukulaisvierailuja, kyläreissuja ja juhlia 
7. Autolla ajamista, enkä mä kyllä tykkää pahemmin olla kyydissäkään
8. Kaikenlaista yhdistys- ja seuratoimintaa
9. Politiikkaa, politiikkoja ja äänestämistä. Virkamiehet ne hommat tekee kuitenkin oikeasti!
10. Suomalainen musiikki, eilen kuulin radiosta jotain suomalaista räppiä, jestas miten naivit sanat..."rakastuin mä enkeliin" tms.
11. Ns. lava- ja paritansseja (humppa, valssi jne.)
12. Modernia taidetta
13. Mökkilomia
14. Suomalaisia tv-sarjoja
15. Kirppiksiä (en kestä niiden paikkojen hajua) ja se romun määrä...
16. Uskovaisia, jotka ovat pakolla tyrkyttämässä uskoaan (onneksi sellaisia on nykypäivänä enää vähän, mutta lapsuudessa niitä oli paljon!)
17. Rakennekynsiä
18. Varkaita ja vandaaleja (eri asia, mutta menkööt samaan)
19. Riistaruokia, erityisesti kuivaporolihakeittoa
20. Opiskelua (riitti 17 ½ vuotta, ei ikinä enää)
21. Omakotitaloasumista 
22. Valmismarinoitua lihaa (siis se marinaadi on karmeaa, liha on hyvää) ja kaasuun pakattua lihaa, se kaasu haisee ihan hyttysmyrkylle!
23. Helsinkiä, rumin kaupunki ja leuhkimmat ihmiset! Paitsi Korkeasaari, mutta se ei pelasta silti asiaa! Hämeenlinna on sitten toiseksi rumin, tylsin ja ikävin! Enkä mä pääse täältä ikinä pois
24. Sisäelimet ruokana, erityisesti munuaiset! Kuka haluaa syödä kusenhajusta ruokaa?! No, englantilaiset!! Talouskoulussa oli joku perinneruokaviikko...ikimuistoinen!!
25. Baba Lybeck, vääntelee kun jossain kouristuksessa naamaansa, tekonauru ja puheäänikin kun lasia jauhaisi hampaissaan
26. Ompelukoneella ompeleminen, siis mä osaan ihan hyvin, mutta se on inhottavaa!
27. Joulukinkkua, varsinkin se haju mikä tulee paistamisesta on ällö!
28. Muikkupotut, kesäruoka lapsena...hirveä haju ja maku! Samaan sarjaan menee paistettu hauki...onneksi ei oo tarvinnut syödä sitten lapsuuden ja pistetään vielä lopuksi madekeitto! Mä jouduin lapsena niitä pyytämään koukuilla ja kylpyammeessa sitten vedettiin tongilla nahkaa irti. Se amme oli sanomalehtipapruista huolimatta puolen sentin paksun liman peitossa! Painajainen pestä se! Vieläkin meinaa ykä lentää kun muistelee
29. Navetat, tallit ja kanalat! Se haju...eläimissä ei sinänsä vikaa!
30. Virtsatietulehdukset, omaan rakennevian, jonka vuoksi saanut niitä 3-vuotiaasta lähtien aika silleen usein ja j o k a kerta saa lääkärille vääntää asiat rautalangasta!
31. Ryhmäyttämisleikit, joita niin rakastetaan esim. kaikissa koulutuksissa tai ryhmätyöskentelyssä "kevennyksenä". Jos mun pitää vielä vanhuksenakin jossain hoitolaitoksessa niitä vielä leikkiä, niin mä puren vielä jotain hoitsua! Onneksi olen päättänyt kuolla aika "nuorena"!!
32. Kaikki liikunta/sportti, myös sen seuraaminen livenä tai televisiosta
33. Pieniä vaatekauppoja, joissa ylihintaisia, rumia vaatteita ja tyrkky omistaja/myyjä
34. Sitä, ettei vanhuksia ei saa sanoa vanhuksiksi, vaan ikäihmisiksi! Kaikki ovat ikäihmisiä, vauvatkin! Idiootti ilmaisu
35. Pakkasta, kaikki ulkolämpötilat alle -0 C ovat oikeastaan ihan...syvältä!
36. Tosi-tv-ohjelmat kaikki ja "ikuisesti" jatkuvat  ulkomaalaiset kilpailuohjelmat
37. Sitä, ettei voi mennä yksin siiderille terassille, torille syömään jäätelöä tai edes elokuviin, ettei joku omasta mielestään mahtava ja seksiä pursuava keski-ikäinen äijä tule flirttailemaan! Niin ja saako edes kuvausreissulla käydä, ettei joku tule siihen tytöttelemään ja "Eikö tuo oo jo sulle vähän  liian iso putki, paitsi hyvinhän sä sitä pitelet, heko, heko!" Luulis sen j o loppuvan, paitsi mitä mä nyt muistan noita päiviä nuoruudessa terveyskeskuksen vanhustenosastolla, niin vielähän ne kärtti äijät pusua ihan vierailta mummuilta jälkkäriksi! Jotkut  kävi tissiin/persuuksiin kiinni meitä hoitajia jne.
38. Työpaikkakiusaaminen, nuorten työntekijöiden tietämättömyyden hyväksikäyttö, työpaikan lusmujen palkitseminen, vaikka kaikki tietää, ettei ne hoida hommiaan! 
39. Ulkohuussi
40. Teltassa nukkuminen (lapsena sai nukkua tilanpuutteen vuoksi kesäpaikassa 4 vkoa satoi tai paistoi, möykkynen savipohjainen luonnonniitty)


Johan helpotti! :)


P.S. Mä tiedän, että monet näistä mun inhokeista on toisille rakkaimpia asioita elämässä! Minäkin joudun usein esittämään, että esim. kahvi on hyvää ja juon sitä kun muuten kaivetaan kaapista ne Erkki-enon hautajaisiin ostetut Princess-teepussit vuodelta 1995. Käyn saunassa kun se on suomalaista ja siis ihan pakollista jne. Siksi mua vituttaa kun mä en juurikaan  voi olla oma omituinen itteni, vaan pitää aina ja ikuisesti miellyttää muita. Karaokea mä tosin en suostu ikinä kuuntelemaan ja koskaan en tule olemaan niin jurrissa, että laulaisin itte! :) Se on ainakin ihan varmaa.

Kommentit

Pirkkoinkeri sanoi…
Kunnon listan saitkin aikaiseksi helpotusta tuomaan:)
Anne sanoi…
Tää tekstihän oikein kipunoi! Aika monta juttua sain allekirjoittaa vaikka esim. munuaisia tai madetta en oo koskaan edes maistanut. Enkä ihan kauheasti edes himoitse maistaa...
Susanna sanoi…
Olipa kahtia jakava lista :-) Puolesta olin samaa mieltä ja puolesta eri mieltä. Niin me ollaan erilaisia...

t. nimim. karaokeen aina jonottava
Saila sanoi…
:-DDD Ja pisteenä iin päällä Erkki-enon Princessteepussit!
Jos sua helpotti, niin mua nauratti ja ihan sikana! Kiitti tästä!
Kimmo Hurri sanoi…
Huh mikä lista! 5-6 kohtaa on sellaista mistä voisin yhdessä valittaa, joten oma listani olisi aika erilainen.

Tuo kameraan liittyvä kommentointi on muuten sellainen, että siihen joutuu vain tottumaan, jos kalustonan on tavallista pokkaria järeämpi laitteisto. Kyllä minäkin saan kuulla kaikenlaista, vaika olenkin mies ja ikääkin on jo kertynyt. Monilla vain tuntuu olevan vaikea ymmärtää miksi joku ei tyydy kuvaamaan kännykällä tai pokkarilla - kun niilläkin saa hyviä kuvia.

Hyvää kesää kaikesta huolimatta!
Harry Kalenius sanoi…
Aika mittavan listan sait aikaseksi. Löytyykö yhtä paljon hyviä asioita?? Tai kenties vielä enemmän?
Tillariina sanoi…
Harry, elämä on täynnä hyviä ja huonoja asioita, mutta minusta jokaisella olisi edes joskus oikeus olla oma itsensä ja itsekäskin. Eikä aina miellyttää muita, syystä tai toisesta! Tietysti kuitenkin niin, ettei riko lakeja tai yleismaailmallisia ns. sopivuussääntöjä! On niin paljon asioita, mitä on pakko tehdä kun muutkin suomalaiset tekee. Sanotaan nyt, että jos mä sanon sen ääneen, että inhoan kahvia. Niin eikös siihen sitten tule kahvinjuojia nyökyttelemään, että on se vaan aika myrkkyä, eikä se aina maistu...vaan?!? No, miksi sitten juoda!? Koska se on sosiaalinen pakko! Siksi minäkin sen kupposen joskus juon kun pääse helpommalla ja kuulut sitten jengiin!
Minä olen kieltäytynyt kahvista noin.. 17 vuotta. Pahimpina aikoina kannoin omia teepusseja käsilaukussani. Nykyisin osaa olla tarvittaessa ilmankin. Mutta en juo kylässäkään mitä tahansa teetä, saatan kieltäytyä niistäkin. Vedellä mennään sitten. Eikä haittaa minua. Ole ihan rauhassa oma itsesi ilman kahvia. Onneksi kaikilla ovat oma inhokkisi, olisi tylsää, jos kaikki olisivat samanlaisia.
Pasi Lepola sanoi…
Haha, tuo vuodatus teki varmasti hyvää. Varmaan sapettaa, kun muut tyrkyttää sinulle sun inhokkeja. No, nythän he ovat lukeneet tämän listauksen, joten loppuelämäsi on paljon helpompi. :) Ai niin, hieno kuva. :)
Vikki sanoi…
Pakko allekirjoittaa muutamia asioita!
Saat olla oma itsesi ja lisäksi olet aika rohkea kun uskallat sanoa näin monta asiaa ääneen kun yleensä on tapana esittää muuta mitä on!
Hyvä Tillariina!
Tillariina sanoi…
Pasi, valitettavasti NE henkilöt eivät lue mun blogia, eikä lukeminen mitään auttaisikaan! Saisin vaan ryöpytystä ja valitusta, miten vääränlainen, inhottava, paha ja ikävä ihminen minä olen kun en valittamatta aina jaksa hyppiä heidän elämänkäsityksen mukaan!

Kyllä tämä mun teksti takuuvarmasti järkytti aika montaa lukijaakin! Kun se muotti mihin immeisen pitää mahtua on varsin ahdas, varsinkin naisella ja äidillä!
Sirkka sanoi…
Olihan täyslaidallinen harmituksia. (Kieltäydyn käyttämästä v-alkuista sanaa, josta on tullut näköjään vakioilmaus kaikenlaiselle pahoinvoimisen ilmaisulle; parempi käyttää vaikka kunnon kirosanoja mielestäni)(Sainpahan mukaan yhden omistakin harmin aiheistani!) Varmaan sinua helpotti, kun sait sanottua, minua kyllä myös nauratti, niin paljon oli samanlaisiakin ajatuksia kuin itselläni.
Tillariina sanoi…
Sirkka tämä oli tällaista kevyttä lämmittelyä, eihän sitä kaikkia todellisia, merkittäviä ja isoja harmituksia sovi julkisesti revitellä, mutta nämä nyt sattuivat eilen illalla tulemaan ekana siitä kevyemmästä päästä mieleen!

Niin ja kyllä se sillä hetkellä huomattavasti auttoi! Sehän se oli tarkoituskin!
Emileitha/Tarja sanoi…
Kyllä sitä pakosta joihinkin seurustelu malleihin on opittava vaikka ne ei oliskaan sitä parasta. Opttelin itsekin kahvin juonnin 10 v jälkeen ja paljon helpotti siis nyt se taas jo käy niin että sen voi itsekkin keittää..siis apua..vaikka ihan itse kotona. Mitähän muuta tähän nyt arvais keksiä, ei kannata kun kukaan ei tunne mua kuitenkaan..