Aulangon graniittilinna


"Aulangon puistometsän länsilaidalla sijaitseva Graniittilinna eli Rauniolinna on rakennettu vuonna 1887. Graniittilinnan piirustukset laati insinööri F. W. von Schultz. Linnarakennelmaan kuuluu kolme tornia, joista yksi on muita korkeampi. Matalampiin torneihin pääsee kiipeämään ulkokautta ja korkeammassa tornissa portaat ovat sisäpuolella. Kun Karlbergin kartanossa oli juhlat, liput liehuivat torneissa ja tervetulolaukaukset kaikuivat linnakkeelta. Graniittilinna oli myös tärkeä näköalapaikka vuosisadan vaihteessa, kun puusto sen ympärillä ei vielä peittänyt näkymiä."
Lähde: Hämeenlinnan Lydia


Kesällä koko linnaa ei näy, sillä puut peittävät sen tielle päin aika hyvin. Olisi aika hyvä, jos aluetta siistittäisiin ja puustoa harvennettaisiin. Joskus monta vuotta taaksepäin, olen jopa käynyt tuolla. Nyt olin linturetkellä, joten tarkempi tutustuminen saa jäädä tulevaan kesään.


Kommentit

Sussi sanoi…
Näyttävä linna!
Paula Jakobsson sanoi…
Luulin alkuun vanhemmaksi... Ihan sievä paikka, oon joskus kuullut tuosta puhuttavan, mutta en oo käynyt :)
Kivipellon Saila sanoi…
Muhkea linna, miksi se alunperin rakennettiin, ihan näköalapaikaksiko?
Tillariina K. sanoi…
Saila, varmaan ihan koristukseksi. Tämä kartanonherra Hugo Standertskjöld oli ihastunut yhteen keskieurooppalaiseen lyyliin ja yritti vokotella sitä huvimajoilla ja rauniolinnoilla. Lyyli kuitenkin ei langennut Hugon pauloihin.