Liikaa tyttöjä...


Meidän pihan fasaanikukolla on kolme hyvin pulskaa tyttöä haaremissaan, jotka vasta täällä esittelin.


Keskiviikkona mies huuteli kodinhoitohuoneesta, "Tules nyt huviksesi katsomaan!" 


Fasaanikukko oli näemmä sitten mennyt tappelemaan ittelleen voittona ihan uuden haaremin! Nyt niitä on yhdeksän. Ikinä nähnyt sellaista määrää tyttöfasaaneja. Piha täynnä! Nämä uudet erottaa selkeästi elopainosta. Paljon pienempiä, laihempia ja ehkä myös yllättävän vaaleita.


Ei tule mitään jos tuollainen määrä eukkoja kevään tullen kuopsuttelee pihalla. Kääntävät mun kukkapenkit ja nurmen ihan pilalle. Sitä paitsi en mä ala pitämään safkoissa tuollaista määrää fasaaneja. Toivottavasti hävinnyt kukko pyytää uutta matsia ja vie eukkonsa mennessään.

Sitä paitsi näillä uusilla ei oo mitään tapoja. Yksi istui kauralyhteellä, toinen riekkui koristeomenapuussa, että oksat senkun karisivat hangelle ja kolmas kävi tutustumassa meidän ruokintamökkiin!

Kommentit

Kivipellon Saila sanoi…
Ai on teillä fasaanikukolla testosteronit huipussaan, huh huijaa monta muijaa, mutta eikös yhdeksän sentään ole jo liian huikentelevaista!

Aika vaaleita ja hoikkia pimut ovat kyllä, toivottavasti toinen kukko hakeee tyttönsä pois kuitenkin! Tuollainen määrä ahnaita lisänokkia näkyy varmasti ruokintapaikalla! Ja ajatteles kesää kun kukko on saanut kaikki astuttua ja pikkuisia tulee ainakin viisinkertainen määrä lisää ;D

Ihana tuo keltainen ruokintamökki!

Voi että tykkään Sinun lintukuvistasi!
orvokki sanoi…
Ihanat kuvat, etenkin noi on hauskoja jossa poseerataan keltaisen mökin vieressä :)
Huopalintu sanoi…
Siinä on sulla fasaanipaistit lähellä ;) Hauskat kuvat tuosta fasaanista mökin vierellä, on hiukan liian pieni koti fasaanille :)
Kvilttaaja sanoi…
Ei fasaanikukkoa haittaa liiat morsiamet. Kyllä ne kevään mittaan siirtyvät muualle, kunhan maa sulaa.
Kvilttaaja sanoi…
Ihan huippu kuva tuoa pyrstötiainen ja sinitiainen samalla ruokinnalla.
Noijan liikunta sanoi…
Toi keltanen mökki on kyllä kaunis. Niin, liika on aina liikaa. Jouduin syksyllä rajoittamaan oravien ruokailua pihalla, kun kolme yksilöä hajotti mun uutta lintulautaa. Ne myös terrorisoivat lintuja, ne oli niin kateellisia ja hyökkäilivät tiaisia kohti. Häädin kurreja aluksi oven kolautuksella, kämmeniä lyömällä ovelta, mutta ne tottu ja sain mennä aivan viereen metelöimään, eikä ne ollut moksiskaan. Sitten siirty lintulauta syrjemmäs ja mies laittoi siihen kauluksen. Talven kurret pysyivätkin pihasta pois. On muuten tosi kiva saada katsella näitä sun otoksia, kiitos.
JPK sanoi…
No onpas siellä kukkona melkoinen casanova! =D
sini sanoi…
Meillä on suru ja ihmetys kun lintulauta pysyy tyhjänä niin siivekkäistä kuin oravistakin. Fasaanit rääkyy jo täälläkin normaalisti, nyt ei yhtä ainoa ole näkynyt. Ruokaa on ja kaikki pitäisi olla kunnossa..missä lienee vika!
Sussi sanoi…
Aikamoinen määrä fasseja:)
Ehkä se haki nuo laihat poloiset syömään teidän hyvinkatettuun pöytään. Että ei niinkuin morsiamiksi vaan pelkästään hyväntekeväisyyttään.

Marco Luijken sanoi…
Hello Tillariina,
Very nice pictures. Great to see this wonderful bird looking at that funny little house. well done!!

Many greetings,
Marco
Tillariina K. sanoi…
Marco, thank you for kinds words! :)
Upeita kuvia, kertakaikkiaan!
Vikki sanoi…
Fasaaneista kunb en mitään tiedä, niin ovatko ne valinneet nyt teidän pihan reviiripaikakseen?
Katinka sanoi…
Olen kanssa käsittänyt että fasaanit saavat helosti purathat ja pihat ylösalaisin, joten sen puoleen voisivat vaihtaa paikkaa =). Upeita kuvia!
Ulla sanoi…
Meillä oli yhtenä talvena fasaani mutta asumme liian maalla. Keskustassa niitä näkee.