Hirsimäen tikli


Joskus huomaa, ettei tarvi lähteä merta edemmäs kalaan! Ihan tässä kotinurkilla "törmäsin" kahteen tikliin. Ehkä tähän asti parhaimmat kuvat tästä linnusta, tosin en oo siihen kovin monesti törmännyt. Tavattoman arka.


Koiran ulkoiluttaja tuli kyselemään, että lintujako kuvaan? Näin on, kerroin mitä olin juuri kuvannut. Hän kertoi, että sukulaisen pihassa ihan lähellä tikli käy ruokinnalla. Se on varmaankin seurausta siitä, että kävelyteiden reunalta kaadettiin isot takiaispuskat ja niiden mukana myös näsiät ja kultapiiskut! Nyt kävelytien molemmilla reunoilla on sellaiset 5-7 metrin tyhjät alueet. Kävelytie kulkee kahden asuntoalueen välissä, siellä ei ole autoteitä, että näkyvyyden täytyisi olla täysin esteetön. Ihan pelkkää tuhoa ja todella ruman näköinen sellainen sotkuinen maa. Tosin keväällä alkaa taas nousta kasvustoa, mutta tuleeko taas viikatetraktori loppu kesästä? Melko varmasti.


P.S. Tuo eka kuva on yhdessä fb-ryhmässä saanut yllättävän suosion! Jotain 470 tykkäystä! Onhan se kivassa asennossa tipu, vaan hämärä näpsy ja siksi ei oo ihan loppuun asti terävä.


Kommentit

Gunilla Bäck sanoi…
Hienot kuvat! Pari kertaa olen törmännyt tähän kaunokaiseen ja ilman kuvia jäin molemmilla kerroilla.
Navettapiika sanoi…
Aivan outo lintu. En olisi uskonu suames asuvankaa.
KesäKukka sanoi…
Kaunis lintu! Muistan joskus monta vuotta sitten, kun tiklejä tuli ensimmäisen kerran vanhempieni pihaan. Ihmeteltiin kaikki, mitä ihmeen lintuja ne oikein mahtavat olla. Eksoottinen ulkonäkö. Nykyään kyllä tunnistan jo tiklin heti. :)
Häivähdys sanoi…
Kauniit kuvat kauniista linnusta! Taisit päästä aika lähellekin, kun on niin tarkat kuvat :)
Cheri sanoi…
Harvoin noita upeita lintuja näkee, sait hienot otokset, ei ihme, että tykätään.
Äityli-Mummo sanoi…
En oo moisee lintuu törmänny, mut on hänel upeet värit !
JPK sanoi…
Sehän on värikas kuin pääsiäismuna!
Kvilttaaja sanoi…
Aivan upea kuva tuo ensimmäinen. Hieno asento ja valo osuu upeasti. Tiklit ruokailevat luonnossa ns. talventörröttäjillä. Onneksi osaavat käytä myös ruokinnoilla.
Katinka sanoi…
Ihan huippuhienot kuvat! Onnea. Itse en ole päässyt yrityksistä huolimatta tätä kaunista lintua vielä ikuistamaan =D.
Susanna sanoi…
Hieno löytö :-)
Rautalintu sanoi…
Upeat kuvat - kaikki kolme!