Harmaapäätikka


Mies kävi hiihtämässä ja minä tuijotin taas kerran Aulangon lintujen ruokintapaikkaa. Enkä turhaa tuijotellut. Olenko ikinä yhdellä kuvausreissulla nähnyt niin useita lajeja. Palokärki, puukiipijä, mustarastaita, töyhtö- , pyrstö-, hömö-, tali-, sinitiaisia ja harmaapäätikka. Olkaa huoleti, en saanut monestakaan kuvaa, syystä tai toisesta. Tätä menin sinne katsomaan, vaikka sää nyt oli mitä oli.


Taitaa olla tyttö. Aluksi se näyttää pelkästään harmaan vihertävältä, mutta tarkemmin katsoen on keltaista ja monenlaista kuviointia.


Olisin niin kovasti halunnut kiertää hieman vasemmalle, että näkisin linnun paremmin. Vähänkö tarkkaan piti mua silmällä...ihan turha luulo!


Kiva oli nähdä näin iso tipu ja vielä kuvatkin nappasin!


P.S. Vielä yksi kuva, ihmettelin hetken, että mikä keppi sillä on suussa? Eikä oo kun kieli sieltä nokasta avautuu kohti ruokaa! :)


Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Oi sinua onnekasta! Upeat kuvat sait harmaapäästä. Siinä on tosiaan monenlaista höyhenpintaa. Kai kirjasit Tiiraan kaikki näkemäsi harvinaisuudet?
Minttuli sanoi…
Upeat kuvat onnistuit taas saamaan! Komea tikka, jonka viime talvena bongasin ensi kerran pihassamme aterioimassa. Nyt ei ole näkynyt yhtä ainutta.
Katinka sanoi…
Oho, olipa siellä monta eri lajia paikalla. Ole ajatellut, että rakentaisin myös tuollaisen lintujenruokinta alueen tuohon lähimetsään. Pelkään vaan, että nuoriso ei anna lintulautojen olla rauhassa. Pitää miettiä vielä =).Iloa alkavaan viikkoosi!
Kikka sanoi…
Ikinä en ole moista nähnyt! Kaunis on, nätti väritys höyhenpeitteessä.
Irma sanoi…
Hieno kuva harmapäätikasta.:)
seita sanoi…
Harvinaiseimpi vierailija ruokinnalla. Hyvät kuvat.
Kivipellon Saila sanoi…
Komea lintu! Kerran olen tuon nähnyt meidän pihapiirissä muutama vuosi sitten! Melkoinen kieli! Upeat kuvat!