Hattiksen keräilyerät


 Nyt sitten ravistellaan kuvakansioiden jämiä. 


Pikkulinnut ovat ihania, vaan tuo lajivalikoima on niin suppea, että ihan pikkasen alkaa olla kyllästynyt niiden kuvaamiseen! No, sitä kuvataan, mitä nähdään!


Kun olin kuvaamassa näitä lintuja Hattiksella, niin paikalle ajoi mies pakettiautolla. Kertoi menevänsä laittamaan supiloukkuun pattereita. Se on kuulemma sellainen, että hälyyttää, jos ansa on lauennut. Parissa vuodessa supikoiria oli loukutettu nelisenkymmentä tästä yhdestä loukusta! 


Kertaakaan en ole kyseiseen eläimeen törmännyt. Loukkuun on eksynyt myös kettuja ja mäyrä. No, kaksijakoinen fiilis koko supikoiraan! En oikein tiedä, onko se niin hirveä pahis kun annetaan ymmärtää! Jos se syö myös aika paljon kasvisravintoa, marjoja, vihanneksia, viljaa, hedelmiä... tietysti myös sammakoita, rottia, hiiriä, kaloja, hyönteisiä!  Aika kaikkiruokainen tapaus siis!! Pahinta kai metsästäjien mielestä on se, että popsii myös metsäkanalintuja, niiden poikasia ja munia! Niitä, mitä metsämiehet tahtoisivat itte tappaa ruuaksi.


Supikoira ei ole Suomen luonnon alkuperäislaji. On niitä paljon muitakin... fasaaneja juoksee meidän pihalla semmoiset kolmekymmentä!  Puhumattakaan valkohäntäpeuroista, joita myöskin riittää ja niitä ruokitaankin! Se on se ihmisen etu ykkönen, eläimen oikeus olemassaoloon tulee sitten jossain! Supikoira on kuulemma niin hirveä pahis, että on hävitettävä kokonaan. Piste. Jos supikoira kiinnostaa, niin tässä yksi osoite: http://vieraslajit.fi/fi/lajit/MX.46564/show

Kommentit

Äityli-Mummo sanoi…
Ai et o kauniita kuvia. Tyttäre perhe harrastaa metsästystä, mielipide supikoirist hyvikii tiedos.
Sussi sanoi…
En pidä supikoiraa pahiksena, niitä näkyy aina täällä meillä joskus. Ovat parat päätyneet EU:n vieraslaji listalle, ja se tietää kurjaa loppua.
Päden paja sanoi…
Oi miten kaunis! On nämä sinun kuvat vaan upeita! Aurinkoista tiistaipäivää♥
Rautalintu sanoi…
Mä ilahduin tänä aamuna, kun näin tuossa lähipellolla ketun :) Oon kuullut sen "haukun" jo monesti, mutta en oo koskaan aiemmin onnistunut näkemään.
Häivähdys sanoi…
Sinulla on sitten upeita lintukuvia <3
Supi on kyllä aivan mahdottoman kova lisääntymään ja todella potentiaalinen loisten levittäjä. Jos ja kun myyräekinokokki saapuu Suomeen (esim. ulkomailta tuotujen koirien mukana), supien avulla ne leviävät nopeasti kaikkialle. Ei supeja metsästämällä(kään) saa enää häviämään.