Pikisilmä oksalla


Koulussa aloittaa ensi syksynä valokuvauskerho. Lupasin tulla kertomaan lintukuvauksesta joku kerta. Voi tulla ihan hauskaa! Yhden kerhon vetäjäksikin kyseltiin, mutta mun päivätyö kestää niin myöhään klo 16 asti, että ei tule onnistumaan. 


Valokuvaus ja varsinkin luontokuvaus on varsin suosittu harrastus myös lasten ja nuorten parissa. Moni ilmoittaa toiveeksi saada oikean kameran, siis järkkärin!


Luonnossakin onkin paljon mielenkiintoista kuvattavaa, ei siis pelkästään lintuja! Sitten meillä suomalaisilla on se onni, että luontoon ei oo pitkä matka kellään! Lintujen kuvaus on helppo aloittaa ruokintapaikalla. Sellaisen voi mahdollisesti järjestää omaan pihaan tai jos ei, niin minut on parikin kertaa kutsuttu aivan vieraaseen pihaan! Harva kieltää, jos kehtaa kysyä sitä, saako teidän ruokintapaikalla kuvata lintuja? Ruokintapaikalla linnut ovat myös usein tottuneet ihmisten läsnäoloon! Näinhän on myös tuolla lintuyhdistyksen ruokintapaikalla. Kun linnut päästävät lähelle, niin kalustollakaan ei oo niin suurta merkitystä, ei tarvita mitä hirvittävän pitkää putkea!Kommentit

Anu sanoi…
Loistavia kuvia!
On hienoa, kun nuoret harrastavat luontokuvausta! Samalla he oppivat elämään luonnossa ja arvostamaan luontoa. Ja, sitäpaitsi, usein nuorten ottamat kuvat ovat jotenkin niin ennakkoluulottomia ja fressejä kuvakulmia. Lintukuvauksen opettamisen yhteydessä kannattaa painottaa, että lintuja ei saa häiritä menemällä liian lähelle (täällä pk-seudulla käydään juuri keskustelua siitä, kun lintukuvaajat häiritsevät erästä kuningaskalastajaa: lintu joutuu olemaan liian paljon lennossa, kun se säikkyy ja pakenee kuvaajia).
Irja sanoi…
Ihana juttu, olet just oikea henkilö siihen. Kauniit kuvat hömppösestä;)
Carola Lehtonen sanoi…
Kiva, että haluavat sinut kerhoon kertomaan lintukuvauksesta, itselle rakkaasta harrastuksesta puhuu innokkaille kuulijoille mielellään.Luonnossa riittää ihmettelemistä ja kuvattavaa joka vuodenaikana ja samalla kun kuvaa oppii koko ajan uutta ihmeelisestä luonnosta.
Rautalintu sanoi…
Uskon, että oot just oikea henkilö innostamaan nuoria luontoon liikkumaan ja tutustumaan sen eläimiin ja kasveihin. Kameran kanssa kiinnittää varmasti paljon enemmän huomiota asioihin, joita ei muuten välttämättä edes huomaa.