Luulionlahden lintutorni 1.3.18


Siinäpä se uusi torni on. Se on mulle vähän kaukana, että en usko siellä kovin usein vierailevani. Lisäksi se on ehkä paras lintujen tarkkailuun kaukoputkilla tähyileville lintubongareille enempi kun valokuvaajille. Veden ääreen on aika pitkä matka. Lisäksi edessä on aika paljon puustoa, vaikka sitä tietääkseni on tarkoitus jossain vaiheessa vähän harventaa.


Tornille ensin kävellään kuntopolkua, sitten siirrytään pitkospuille. Puolessa välissä  on penkit, jos alkaa väsyttämään!


Henkilökohtaisesti tykkään enempi katoksellisista torneista. Jos tornilla on parikin tuntia lintuja tähyilemässä, niin aurinkoisena päivänä siellä on mahdottoman tukala kun varjoa ei ole. Pienellä sateella katos taas suojaa mukavasti. Tässä tornissa on kuitenkin tuossa puolessa välissä tasanne, että siinä voi käydä suojassa kumminkin.


Toivottavasti tornista pidetään huolta ja siellä olisi keväällä hyvät lintuapajat!


Hyvin sieltä näkee. Ei uskoisi, että omakotitaloalue on n. 250-300 metrin päässä.


Kommentit

Rautalintu sanoi…
Kylläpäs on komea torni.
Äityli-Mummo sanoi…
Kelpaa tuol kuvia otella, eikä maisemiskaa oo moittimista.
Carola Lehtonen sanoi…
Lintutorni on hieno, mutta kyllä katto olisi hyvä lisä.Täällä torneilla taitaa juurikin käydä eniten kiikaroivia lintubongareita ja kohtahan tornit onkin täynnä bongareita ja ehkäpä satunnaisesti myös kuvaajia:)
Marru sanoi…
Komean näköinen torni!