Kravatti suorassa


Se on tinttimaailmassa niin, että leveä kraka on pojilla ja kapea tytöillä! Suorassa sen täytyy olla kaikilla!


Tavallinen talitintti on vaikea kuvata, sillä sen posket helposti ns. palavat puhki elikkä valkoinen väri ei näytä yhtään hyvältä! Paras versio on siis tuo eka! Talitinteistä on ollut sellaisia juttuja, että se voi tappaa muita pikkulintuja ja syödä niiden aivot! Joo, voi se niin tehdä, sillä aivot ovat rasvaa ja siis hyvää ravintoa talvipakkasella. Ei se turvaudu tähän hommaan kun ns. nälänhädässä. Siinä kun on vaara saada itsekkin pientä osumaa!


Kommentit

Kivipellon Saila sanoi…
Talviruokinnalla on siis tuosta mainitsemastasi syystäkin suuri merkitys pikkulinnuille! Tintit ovat ihania ja touhukkaita, kovilla ovat näillä pakkasilla. Toivottavasti pian sää lämpenisi ainakin hiukkasen. Hienot kravatit ja iloiset pörheät sulat.
Olen huomannut saman seikan tiaisten kuvaamisessa - poskilaikut puhkipalavat tosi helposti! (No, nykyisellä kamerallani en pahemmin yritäkään kuvata kuin isoja, paikallaan pysyviä lintuja tai hyvin lähelle uskaltautuvia, mutta nuorempana, kun kuvasin ikkunasta ruokinnalla käyviä, silloin oli juuri tämä vaikeus talitiaisten kanssa.)

Talitintti on kaikkiaan hurjan nokkela ja sopeutuvainen lintu, joka keksii kyllä keinot saada ruokaa - jos ei muuten, niin toisten lintujen aivoista. Ihmissilmin se näyttää hirmuteolta, mutta lintujen maailmassa ei varmaankaan tunneta sellaista moraalia, joka tuomitsisi toisten aivojen nokkimisen.
Äityli-Mummo sanoi…
Terhakkana höyhenet pörhöllää.
Rautalintu sanoi…
Kiitos! Tässä tuli aivan uutta tietoa. En oo tiennytkään, että kravatista voi tunnistaa tintin sukupuolen. Oon vaan pitänyt sitä yksilöllisenä erona.