Vihreä paksunokka


Viherpeippo on virkistävä näky pihalinnuissa. Mitä kirkkaampi väritys, sitä suuremmalla todennäköisyydellä koiras! Niinhän se linnuissa taitaa usein olla. Nämä kuvat on otettu kodinhoitohuoneen ovesta. Viime viikolla.

Tänään lauantaina on nollassa asteet, harmaata ja ehkä jopa hieman sateista. Voi olla, että ei pääse kuvaamaan. Olisi ollut kivaa, mutta viikko oli niin karmea, että tarvin kyllä ihan vaan lepoakin. En tiedä onko mua vaivannut joku nielutulehdus koko viikon. Kurkkuun sattuu ja kitalaessa on rakkuloita. Kuumetta ei kumminkaan.  No, parempi jo. Menee itsekseen ohi.


Kommentit

Saraheinä sanoi…
Viherpeipot ovat ihania, kun alkavat laulaa jo alkukeväästä heti, kun valo alkaa lisääntyä päivien pidentyessä. Hyvät kuvat!
Minttuli sanoi…
Viherpeippo on kaunis, niin on kuvakin!

Paranemisia ja hyvää viikonloppua!
Sirpa sanoi…
Upea tuo alimmainen kuva viherpeiposta!
Päden paja sanoi…
Sinulla on niin uskomattoman ihania lintukuvia! Olet kyllä todella taitava kuvaamaan! Ihanaa viikonloppua♥
Rautalintu sanoi…
Voi, miten kaunis tuo alempi kuva on!!
Kvilttaaja sanoi…
Alkuviikosta sydän sykähti, kun vihdoin kuului kaivattua ryystämistä ja vähän laulun tapailuakin. Viherpeippo oli korkealla koivun latvassa ja sitä kävi tapaamassa lajitoverikin, mutta etäisyyttä oli sen verran reilusti etten voinut varmistua sukupuolesta. Laji on vähentynyt viime vuosina kovasti. Toivottavasti tulee hyvä poikaskesä.
Äityli-Mummo sanoi…
Upeet kuvat, miust tuo ylempi kuva kuva o upeempi, kirkkaat värit, jäkäläine oksa. Upee, hempee, tuo alempi kuva.