Onnea, onnea!


Olisi ollut kiva juhlistaa blogin 6-vuotissynttäreitä jollain vähän erikoisemmalla postauksella, vaikkapa pöllöpostauksella...No, se ei sitten kuitenkaan onnistunut. Mennään Hattiksen tutulla punarinnalla! Se kuitenkin laittoi parastaan! Joten olemme tyytyväisiä!


Alunperin blogi ei ollut ihan näin luontopainotteinen. Alussa harjoittelin kovasti valokuvausta ja kuvauskohteena saattoi olla melkein mikä vaan! Makrojakin harjoittelin ihan sisätiloissa pieniin esineisiin. Maaliskuu ei oo ehkä ihan paras kuukausi uuden järkkärin käyttöönottoon ja valokuvausharrastuksen aloitukseen! Onkohan kukaan niin kovasti odottanut kevättä kun minä silloin! Toisaalta siinä oli aikaa opetella kameran asetuksia ja ominaisuuksia.

Kolme vuotta sitten tuli sellainen tunne, että mä en edisty yhtään tässä harrastuksessa. Olen 100 %:sti itseoppinut. Ostin muutaman alan kirjan, jos sieltä olisi se apu löytynyt. Ei löytynyt. Ne ovat jotenkin niin yleisluontoisia tai sellaisille ihmisille suunnattuja, jotka eivät kai ole ikinä valokuvanneet. Se oli siis sellainen itsetutkiskelun paikka. Kävi ilmi, että mun kuvausympyrät olivat todella suppeat elikkä kodista n. 6 km. Liikuin siis kävellen kuvauspaikoille. Autolla liikkuminen on minulle niin vaikeaa, koska inhoan ajamista ja jopa autossa istumista. No, ei muuta kun sinne autoon ja nyt mä liikun sellaiset 35 km suuntaansa. Sen kauemmas en vieläkään. Kuvauspaikat kesäisin vähenivät myös hyvin aikaisten niittämisten vuoksi! Kesät ovat olleet huonoja viime vuosina ja jos loppukesästä olisi päässyt mm. ötökkäkuvauksiin, niin puskat olivat jo niitetty alas. 


Toisaalta suuren boostin blogini ja kuvausinto sai lintutorneista! Tietysti erityisesti lähimmän Hattelmalanjärven lintutornin ansioista! Se on mun työmatkan varrella elikkä sinne pääsee usein jo keväällä työpäivän jälkeenkin hetkeksi! Kolmannen sysäyksen sai kaluston uusiminen! Nyt minulla on sellainen setti, mihin mulla oli varaa ja olen tyytyväinen! Jos tästä haluaisin vielä harrastustani kehittää, täytyisi vieläkin laajemmalle siirtyä ihan fyysisesti, lisäksi tarvisi enempi aikaa ja se ei onnistu niin kauan kun on työelämässä. 

Blogin pitäminen on mulle oikeastaan luontopäiväkirjan pitämistä nykyisin. Aikaisemmin se oli enemmän vuorovaikutteisempaa kun mukana oli enemmän muita luontojutuista kiinnostuneita. Monet bloggaajat ovat kuitenkin siirtyneet fb:n tai lopettaneet jopa kokonaan. Siitä olen tosi surullinen. Olen aina seurannut myös puutarha- ja ruokablogeja, sillä kuuluvat mun mielenkiinnonkohteisiin! Monet ns. live valokuvauskaverit eivät bloggaa. Heidän kuviaan näkee fb:ssa.  Siksi omakin tekemisen "ilo" on välillä pitänyt oikein hakemalla hakea. Toisaalta on kiva kun pystyy katsomaan eri kuukausia/vuosia taaksepäin ja muistella tapahtumia! Erityisen kivaa on ollut nyt viime viikkoina kun blogiin on eksynyt uusia lukijoita! Tervetuloa!! Vanhoille lukijoille suuret kiitokset, että käytte täällä moikkaamassa! Homma tuntuu silloin jotenkin merkityksellisemmältä!

Kommentit

Kivisen Vilma sanoi…
Kuvasi ovat tosi hienoja! Punarinnat ovat suosikkejani. Ovat mökkipihassa usein seurana, kun teen pihatöitä. Ovat rohkeita ja tulevat aivan viereen.
Kvilttaaja sanoi…
Blogisi on ihana. Kuvasi ovat upeita. Oma blogini on ollut kuukauden päivittämättä. Ehkä keksin jotain kivaa kirjoitettavaa tulevaisuudessa. Nyt ei irtoa mitään, enkä ole käynyt ulkoiluttamassa kameraa enkä löytänyt mitään kuvaamisen aihetta. Tilkkutyötkin etenevät hitaasti.
Sussi sanoi…
Onnittelut 6-vuotiaalle blogille! Sinulla on aina niin upeita lintukuvia!
Onnea 6-vuotiaalle blogille <3 Sinun ottamat kuvat ovat aivan ihania. Ajattelen usein, että joskus kun minulla on aikaa (eli kun Taikakin on isompi), yritän oppia kuvaamaan yhtä hyvin kuin sinä. Olet ehdottomasti yksi esikuvani valokuvaamisen saralla, kiitos! Ihanaa sunnuntai-päivää <3
Sirpa sanoi…
Onnittelut 6-vuotiaalle blogillesi! Etenkin lintukuvasi ovat todelle upeita!
Minttuli sanoi…
Onnea 6-vuotiaalle ja kiitos upeista kuvistasi! Olen varmaan ollut mukana melkein alusta lähtien:)
Kyllä taas ihailen katselen kaunista punarintaa tänään.


Äityli-Mummo sanoi…
Onnittelut harrastukse vuosipäivästä. Miekii mieluummi kävele muutama kilometri matkat, autol en oo ajanu metriikää neljää vuotee, aput 15 vuuve sektoril ajanu ehkä 50 kilsaa. Kävelle saahaa hyötyliikuntaa. KIITOS kuluneitte vuosie kuvista ! Lisää ootellaa kaula pitkäl :D
Kivipellon Saila sanoi…
Parhaimmat onnittelut 6-vuotiaalle blogillesi! Todella upeista kuvista täällä olen päässyt nauttimaan!

Punarinta on niin kaunis ja iloinen lintu, paras mahdollinen juhlistamaan synttäriä!
Gunilla Bäck sanoi…
Paljon onnea! Punarinta on ihana lintu ja edellisten postausten punatulkut ja pyrstötiaiset aivan upeat nekin.
Navettapiika sanoi…
Onnittelut 6-vuatiahalle plokille! Sullon AINA hyvät kuvat ja oon monta lintua oppinu tunnistamahan sun kuvien ansiosta.
JPK sanoi…
Paljon onnea 6-vuotiaalle! Komeat kuvat. Jaan tuon saman surun monen bloggaajan lopettamisesta. Tuntuu siltä, että täällä bloggerissa on kovasti meininki hiljentynyt viime vuosina.
Hei, onnittelut merkkipäivästä! Blogiasi on kiva seurata, ja toivottavasti jaksat jatkaa bloggausta jatkossakin, vaikka luonto- ja luontokuvaväki oleileekin aika hajanaisesti eri kanavilla, eikä välttämättä siten löydä niin helposti blogisi pariin. Itse ainakin selailen kuviasi ilolla. Tykkään myös tavastasi julkaista paljon lyhyitä, kuvapainotteisia postauksia - niitä ehtii selailla läpi kiireisempinäkin hetkinä. :)
Kuvakehrääjä sanoi…
Paljon onnea! Blogiharrastus on kivaa. Ihanat kuvat kauniista linnusta!
Tervetuloa kurkkaamaan uudistunutta blogiani
https://kuvakehraaja.blogspot.fi/
Rautalintu sanoi…
Onnea blogin vuosipäivän johdosta :)

Ja kiitos aina yhtä ilahduttavista kuvistasi! Sä olet siis luonnonlahjakkuus kuvaamisessa, kun et oo opiskellut ja silti tuot meille katseltaviksi näitä ihastuttavia kuvia.
Tillariina K. sanoi…
Kiitokset onnitteluista! Hyvää jatkoa ja onnellisia hetkiä meille kaikille somemaailmassa ja erityisesti blogeissa! :)
Pasi Lepola sanoi…
Onnea synttärisankarille, kuusi vuotta on pitkä ikä blogille. Olet kehittynyt paljon vuosien aikana sen huomaa kun tutkii arkistoa vuosien varrelta.
Ansku sanoi…
Lämpimät onnittelut 6-vuotiaalle ♥
Tänne kun tulen, tiedän että saan aina nähdä todella upeita kuvia! Olen huono kommentoimaan, mutta luen jokaisen postauksesi ja joka kerta jään innolla odottamaan seuraavaa postaustasi :)
Olet ilmiselvästi luonnonlahjakkuus kuvaajana ja toivon että jatkat bloggaamista vielä tosi pitkään ♥
Ihanaa alkanutta maaliskuuta sinulle!


Onnea vain blogille ja blogin pitäjälle! :)
Meikäläisen some on pelkästään blogi, en ole fb:ssä enkä instassa, vaikka ne taitavat olla suositumpia kanavia.
Punarinta on niin söpö, kuva kaksi on aivan super!