I´m back!


"Häijy jäbä" ajoi tämän lyylin matkoihinsa aikaisemmin! Nyt hän tuli takaisin! 


Aika säikkynä ja tähyili jatkuvasti, että onko "Häijy" kuitenkin paikalla! Ei ollut! Sain kuvata rauhassa.


Olen tässä miettinyt, onko minustakin tullut häijy!? No, tarkoitan sitä enempi, että en anna itseäni, enkä muitakaan ns. polkea jalkoihin! Nuorempana olin hiljaa ja odotin, että ikävästä tilanteesta pääsee pois. Jos tilasin ravintolassa ruuan ja vaihdoin ranskalaiset lohkoperunoihin ja sitten tulikin väärät perunat, niin söin vaan kiltisti ja en halunnut mitenkään asiaa korjata, kärsin omissa nahoissani! Nyt mä en sellaiseen suostu! Olen ehkä nykyisin liiankin hanakka puuttumaan vääryyksiin. Muutos tapahtui joskus tuossa 40-vuotiaana.


Kaupassa yksi vanhempi nainen etuili aina kassajonossa. Hän oli jossain vaiheessa elämäänsä käyttänyt ehkä liikaa alkoa, näkyi kasvoista! Siisti, vanhempi rouva kuitenkin. Hän ei halunnut jonottaa, suoraan vaan kassalle jonon ohi! Yleensä ihmiset jupisivat jotain, mutta siinä se. Muistan kun yksi isompi mies hikeentyi suuresti...Ei sillä ollut merkitystä, vaikka hän vetosi kassaankin! Nyt naista ei ole vähään aikaan näkynyt. Erityisesti nyppii nykyisin kun jotkut ihmiset katsovat, etteivät säännöt ja sopimukset kosketa heitä. Joskus sääntöjen rikkominen tuo taloudellista etua, huomattavaakin! Seurasin sivusta kun niin teki tietty porukka yli 10 vuotta. Kukaan ei saanut asiaa korjattua, vaikka useita kertoja yritettiin! Pokka piti ja väärinkäytökset jatkuivat! Kun lopulta asia eteni, niin nämä sääntöjen rikkojat nostivat melkoisen metelin siitä, miten heitä on loukattu ja jopa kiusattu! Järjellä ei ollut asian kanssa mitään tekemistä!


Kommentit

Kivipellon Saila sanoi…
Onpa kaunis tuo mustarastasneitonen! Ihanat nuo kajalit silmien ympärillä.

Minulle tapahtui varmaan samaan aikaan vastaava 'herääminen' epäkohtien edessä ja uskallan jo avata suunikin, tosin pyrin valitsemaan sanani ja äänenpainoni, mutta joillakin on aina mukamas etuoikeus vetää välistä ja etuilla.
Rautalintu sanoi…
Neljäkymppiä näyttää olevan jokin maaginen rajapyykki. Kai sitä siinä iässä on jo tarpeeksi aikuinen, että uskaltaa pitää puoliaan.

Eikä se ole häijyyttä, jos aiheesta sanoo. Ei mikään muutu eikä parane, ellei epäkohdista huomauteta.
Gunilla Bäck sanoi…
Hän on kaunis ja hän taisi oikein poseerata sinulle.

Liian kiltti ei saa olla. Minuakin ärsyttää kun jotkut ovat sitä mieltä, että säännöt eivät koske heitä. Joskus häkeltyy niin pahasti ihmisten röyhkeydestä, että ei aina saa mitään sanottua vaikka pitäisi.
Äityli-Mummo sanoi…
Terhakka tipu, komia höyhenpuku. Mie oo visii ollu erilaine nuori, ku oon ain puolei pitäny, nii vapaa-ajal, ku työelämäs ja viel oo kerenny heikompiikii puolustammaa. En oo pomoja kumarrellu, sanonu suoraa, napakast, ymmärrettäväst, ilma voimasanoja, jos oon ollu erimieltä. Naapuri mummo olkii äitille snonu: tuo tyttö tulloo pärjäämää täs maalimas, männöö vaik läpi harmaa kive! :D