Hömppä


Tässä tuntuu ihan, että mentiin kuukausi vähintään taaksepäin tuon kelin kanssa. Järkyttävän harmaa päivä. Eka päivä pitkään aikaan, että plussakelit elikkä +1 C.


 Valokuvaus on usein aika tavalla nautintoa, mutta tänään mentiin vähän tuskan puolelle. 


No, varmasti tulee aurinkoisia päiviä vielä. Se on vaan taas odotettava viikko eteenpäin ja toivottava parasta. Valo on niin tärkeää tässä hommassa, ei voi mitään!


Hömötiaiset ovat vähentyneet huomattavasti ja sen kyllä huomaa. Onneksi Aulangolla sen näkee melko varmasti, jos jaksaa sellaisen tunnin odotella.


Kommentit

Suvikummun Marja sanoi…
Ei ehkä kuvaamisen kannalta paras sää, mutta kevään tuloa tämä edistää!
Meilläkin on ilokseni näkynyt muutama hömötintti talven aikana ruokintapaikalla. Juuri tänään esiteltiin radiossa viikon luontoääni, joka on hömötintti. Siinä sanottiin, että niillä on nykyään hyvin tukalat oltavat, pääasiassa sopivien pesintäpaikkojen puuttumisen takia. Tämä johtuu nykisestä tehometsätaloudesta. On kyllä ikävä asia.
Kruunu Vuokko sanoi…
Meillä noita hömötiaisia vieraili alkutalvesta lintulaudalla. Nyt en ole nähnyt niitä pitkään aikaan.
Irja sanoi…
Aivan ihanat kuvat Hömösestä. Se on kivasti erilainen kuin tuikitavalliset tintit. Kevättalvi on murroksen aikaa ja siihen on taas tottuminen. Pikkuhiljaa kevät etenee, yksi askel aina taakse, että pääsee yhden eteenpäin:) Täällä satoi lunta ja menee taas pakkaselle.
Carola Lehtonen sanoi…
Eipäs ole tuokaan lintu osunut silmiini?! Ei tullut otettua viikonlopun sään takia yhtäkään kuvaa, toivottavasti ensi viikonloppu olisi aurinkoisempi!