Hauhon vanha raitti

Ensinnäkin minulla taisi olla vähän liiankin laajakulmainen lasi kameran nokalla. Siis tuolla Hauhon vanhalla raitilla, että kuvaaminen meni vähän poskelleen. 24-105mm olisi ollut varmaankin parempi. Lisäksi talot olivat selvästi enimmäkseen ihan asuinkäytössä, tuntui hieman tungettelevalta alkaa kuvaamaan immeisten koteja. Muutama kuva nyt kuitenkin.


Monen talon piharakennus oli tällainen hirsirakennus. Paljon pieniä yksityiskohtia oli rakennuksissa. Tässä ihanasti jäkälöitynyt aita. Taloissa oli useimmissa nimi & numero isolla kyltillä.


Väreinä oli enimmäkseen punaista ja keltaista siellä missä me liikuttiin, mutta myös ruskeita ja vihreitä taloja näkyi. Kesällä varmaan viehättävä alue.


Useitakin teitä on alueella, minä risteilin vain kahdella, koska tuuli oli niin kova, että meinasi siihen ihan jäätyä. Vähän harmittaa kun ei ollut sitä jalustaa mukana. Kuvat voisivat olla terävämpiäkin, mutta käsivaralla tämä laiskuri taas kuvasi.

Kommentit

Laura sanoi…
Olen itsekin tuolla kuvannut, haastava kohde.
Nämä kuvat ovat minun lapsuuuteni maisemista, mummola oli Hauhon kirkolla. Tämän tienpätkän muistaisin oleva Eskonraitti ja noissa alimman kuvan molemmissa taloissa oli kauppa vielä 60-luvun alussa.
Eko sanoi…
Laaja-Kulma lasilla sitä saa kuvaan paljon mukaan.
Tämän laisiin kuviin erittäin sopiva.
Kylä-näkymät ja arkkitehtuuri pääsevät oikeuksiin.
Hyvää Vuoden-Vaihdetta...
Marru sanoi…
Todella kauniita nuo vanhat talot!
Seijastiina sanoi…
Kauniita rakennuksia ja tuo aita, tahtoisin mökillekin samanmoisen ♥
Pasi Lepola sanoi…
Vaikka superlaajis ei ole helpoin työkalu arkkitehtuurin kuvaukseen, niin kuitenkin se on käytännössä "se ainoa ja oikea" siihen tarkoitukseen. :) Tosin ammattikuvaajilla on käytössään ns. tilt-shift objektiivit, joilla pystyy korjaamaan perspektiivivirheet jo kuvausvaiheessa kääntämällä objektiivin kuvatason vinoon. Normikuvaaja joutuu olemaan tarkkana perspektiivin kanssa, kroppaamaan tai tekemään korjauksen jälkikäteen kuvankäsittelyohjelmilla.