Viikon väsyttävin päivä!


Olen koko talven potenut maanantain väsymystä. Viikonloppuna tulee nukuttua ns. univelkaa pois. Viime sunnuntainakin heräsin 10½ tunnin yöunien jäljiltä. Maanantaina kuvittelisi siis olevan varsin virkeä ja voimissaan. Ei oo. Kun töistä pääsen, teen ruuan, syön ja sitten raahaudun sohvalle. Ihmettelen siinä muutaman minuutin ja päätän ottaa pienet virkistävät päikkärit, sillä luomet eivät vain suostu pysymään auki. Yleensä siinä kuorsatessa menee parisen tuntia ja en välitä, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Niin sikeitä vedän. Mieskin on jo todennut, että se on melkeinpä jo sääntö, että emäntä on poikittain sohvalla ja unostelee hänen tullessa kotiin, siis maanantaisin.

 No, loppuviikko yleensä sitten meneekin ihan ok. Ei aamuheräämiset klo 6 aiheuta ongelmaa, keskiviikkoisin jaksaa työpäivän jälkeen lähteä vielä tunnin ruokakauppareissuunkin jne. Tosin maanantaina mä joudun ottamaan aina takuuvarmasti allergialääkkeen ja se kyllä väsyttää todella hirveästi, otan siitä syystä yleensä vain puolikkaan. Lääke on pakollinen tai muutoin nenä tippasee ja silmiä kutittaa ihan järkysti. Ääni häipyy monta kertaa päivän aikana ja olen siksi myös kurkkupastillien orja. Niitä on aina oltava. Ainoastaan kesäisin loma-aikaan pystyn laulamaan, silloin tulee tarpeeksi pitkä tauko työpaikan ilmaan. Viikonloppuna ja iltaisin on töissä säästösyistä ilmastointi kiinni ja kun se aamulla pölähtää päälle, se nostattaa kaikki liat ilmaan. Säästösyistä myös siivous on viety minimiin. Lattiat vain vedetään sellaisella lastalla, johon tarttuu ns. isompi roska. Porukkaa rakennuksessa pomppii kengät jalassa sisään ja ulos sellaiset 600 henkilöä, että likaa kyllä tulee. Pöytäpintoja ei pyyhitä koskaan. Minulla on itsellä huoneessa mikroliina, jolla sutaisen n. kerron viikossa pinnat. Lääkettä varmaan joutuu ottamaan vielä pari kertaa, että viikonloppuun päästään, mutta jostain syystä tämä maanantai on niin krooh....

Kommentit

Meillä on kans töissä tuo siivoamisen laatu aika heikkoa kilpailutuksen tuloksena. Haikeena muistan vielä aikaa kun oli vakkarisiivoojat joilla ei ollut sekuntiaikatauluja joten jälki oli myös sen mukaista ja kerkesi jopa joskus juttelemaan heidän kanssaan.
S sanoi…
Kuulostaapa hurjalta tuo säästäminen ihmisten terveyden kustannuksella...Eikö ne oikein älyä, että kallista säästämistä on tuo!

Muuten samaistuin tuohon väsymyksen määrään. Sama mulla. Kaikki vapaat menee kuorsatessa. Tänäänkin heräsin n. 7h yöunilta, 1,5h jälkeen menin "pikku-torkuille" ja heräsin umpiunesta kolmen tunnin kuluttua, kun poika soitti koulun jälkeen asiaansa...Huh. Mietin onko tää vain tavan työväsymystä, masennusta, raudanpuutosta vai mitä. Eiköhän se kevättä kohti helpota.

http://elamaakuvina.blogspot.fi/
Anne sanoi…
Järkyttävää, että pitää työskennellä tuollaisissa oloissa. :(