Jouluaaton aaton mietteitä


Tillariina-tonttu alkaa olla aika valmis joulun viettoon! Siivoukset on tehty, leivonnaiset leivottu, lahjat ja ruuat ostettu. Kuusi nyt on vielä koristelematta, mutta sekin tapahtuu tässä tänä iltana. Kolmen tunnin päästä huitasen vielä kampaajalle ja samalla reissulla haetaan tytär Teuvo-koiran kanssa joulun vietoon. Miten mä oikein maltan odottaa huomista aamua...riisipuuroa, piirrettyjä telkusta, joulutorttujen paistoa jne.

Kyllä joulu kuitenkin on sen kaiken "tohinan" arvoinen. Minä en oikein sitä nykyistä trendiä ymmärrä, että ostetaan ihan kaikki valmiina ja ns. lakaistaan liat maton alle. Eikö oikeasti siis mitään ehdi itse tehdä? Mistä se kaikki kiire tulee? Tosin, eipä se minulle tippaakaan kuulu, miten kukin joulua viettää tai ei vietä.  Siis mä en oo mikään siivousintoinen, mutta jouluna mä olen kyllä motivoitunut muutakin tekemään kun imurin kanssa valssaamaan. Tosin en mä kyllä kaappeja siivoa ja kiillottele joka koriste-esinettä.  Kyllä se puhtaan kodin tuoksu on yksi joulun tuoksuista minusta kumminkin. Siinäkin tietty kohtuus. Hyvällä mielellä touhuillaan. Sitä paitsi taisi eilinen 6 tunnin aherrus viedä ihan vaan muutaman kalorin mennessään. Nyt voi hyvin mielin vetää marmelaadeja ja konvehteja naamariin. :)

 On jotenkin tosi ihana hakea esille nuo joulukoristeet, niistä tulee jotenkin niin sellainen lämpöinen olo. Mies on vielä tänään töissä. Kissat kuorsaavat kukin missäkin. Aamulla juostiin taloa ympäri, pyörähtäen aina välillä kuusen alta. Nähtävästi heilläkin kivaa. Akvaarioon vaihdoin illalla vedet ja putsasin. Lissestä akvaariovesi on todella hyvää. Pariin otteeseen jo silloin sitä maisteli. Asettelin jo kynttilöitä sinne tänne, illalla laitan ne jo palamaan.

Hyvää joulumieltä!

Kommentit

Marru sanoi…
Oikein ihanaa joulua!
Liplatus sanoi…
Joulu tuo mukavaa piristystä tähän pimeään vuodenaikaan, perinteitähän on myös hyvä/kiva vaalia.

Omaa jaksamista kuunnellenhan joulun valmistelut on hyvä tehdä, osa kotona tehtyä ja osa kaupan hyllyltä. Makujahan voi maustaa mieleisekseen.:)

Mukavaa Joulun aikaa Sinulle ja perheellesi!
Matkatar sanoi…
Kiva lukea jouluvalmisteluistasi ja selvästi jo alkaneesta joulumielestäsi. Minä sain tänään tilattua savustettua lohta (mitä täältä on vaikea saada..) joten nyt alkaa joulu minulle, se saa nyt riittää.
Mukavia pyhiä!
Iiris sanoi…
Hyvää ja Iloista Joulua!
Lennu sanoi…
Oikein hyvää joulua ja onnea vuoteen 2014 <3
Intianminttu sanoi…
Rosolli valmistui juuri usean tunnin pilkkomisen jälkeen, illalla teen vielä tiramisun, siitä on meille tullut aaton perinteinen jälkkäri :)

Leppoisaa joulua!
Raven Fotoamator sanoi…
Wesołych, radosnych i spokojnych Świąt :)
Pasi Lepola sanoi…
Olet oikeassa, jokainen viettäköön oman näköisen joulunsa. :) Sinulla on selvästi jo hyvä joulumieli päällä, mutta miksipä en toivottaisi sitä lisää! :) Sen lisäksi rauhallista ja tunnelmallista Joulua koko Tillariinan poppoolle!
Häivähdys sanoi…
Aherruksen jälkeen on hyvä pysähtyä katselemaan kynttilöitä ja kaikkea kaunista ympärillä! Hyvää joulumieltä teillekin :)
Pirkkoinkeri sanoi…
Hyvää joulua, Tillariina!
Nautitaan aherruksen tuloksista!
Sarppu sanoi…
Oikein rauhallista ja mukavaa joulun aikaa sinulle :).
Tiitsa sanoi…
Hyvää Joulua Tillariina
Millin sanoi…
Iloista joulumieltä ja rauhallista joulua sinulle!
Huopalintu sanoi…
Levollista ja kaikin tavoin oikein mukvaa Joulua sinulle.
JPK sanoi…
Oikein mukavaa joulun aikaa!
Susanna sanoi…
Ihanaa ja levollista joulua!
Pessi sanoi…
Lämminhenkistä ja Ihanan Leppoisaa Joulua teille kaikille! :)