Vuosi 2013, osa 2/3

Toukokuu

Pihalta löytyi paljon kuvattavaa kukkia ja ötököitä. Toukokuussa kävin monta kertaa myös Vanajaveden rantareitillä kuvausretkillä. Siellä näin ensimmäisen kerran silkkiuikuin pesätouhuissa. Viivi auttoi ahkerasti pihahommissa. Toiseksi nuorin tytär täytti 18 vuotta ja pidettiin kotona hänen tyttökaverien kanssa juhlat, minä toimin keittiöhengettärenä.

 Kesäkuu

Perhoset, sudenkorennot ja kukat olivat pääosassa. Loma alkoi juhannuksesta, kuten aina ennenkin. Aulangolla kävin kuvaamassa lintuja, mutta enimmäkseen pysyin tässä ihan kotipiirissä, mitä nyt Ankkalammelle tuli sudenkorentojen perään mentyä.

 Heinäkuu

Odotettu lomakuukausi toi pieniä päiväreissuja lähikuntiin miehen kanssa. Tampereelle lähdettiin perheen kanssa, tyttäret shoppasivat ja minä napsin kaupunkikuvia. Torronsuollakin tuli käytyä kuvaamassa kihokkeja ja paistettu nuotiolla makkaraa. Leppoisaa oli kesänvietto. Pari ikävää episodia oli paikallisella Tervaniemen uimarannalla väestön kanssa. Minua yritettiin henkiparantaa ja sitten ärsyyntynyt äippä purki inhoaan kanadanhanhista minun päälleni. Kuvasin ensimmäisen kerran pääskysiä ja sain jopa syöttämiskuvan, joka vaatii pientä akrobatiaa yhden puun kanssa. Ötökkäkuvaukset loppuivat hetkeksi, sillä kukkaniityt niitettiin yllättäen parhaimpaan aikaan. Uusi paikkoja täytyi etsiä ja niitä kyllä löytyikin.

Elokuu

Makroilin tosi paljon. Unikot kukkivat todella kauniisti. Kävin paikallisen puutarhayhdistyksen retkellä. Huomasin, että uusia vaatteitakin täytyy hankkia, sillä työt alkaisivat pian. Kesä tuntui lämpimältä ja pitkältä. Elokuun lopun viileät illat toivat jo syksyn mieleen.


Kommentit

Suvikummun Marja sanoi…
Ihanat kesäiset kollaasit! Paljon löysit perhosiakin, minä odottelin niitä koko kesän, turhaan....
Oikein Onnellista ja kuvauksellista Uutta Vuotta sinulle!
Matkatar sanoi…
Huikeita luontokuvia taas, kiva kun teet näitä kollaaseja! Kuvauksellista uutta vuotta sinulle!
Seijastiina sanoi…
Huolella valittuja kauniita kuvia todellakin ♥
S. Willberg sanoi…
Erittäin hienoja kuvia.