Helppo uuniruoka


Italialainen makaronilaatikko

400 g makaroneja
500-600 g jauhelihaa
3 luumutomaattia tai 10-12 kirsikkatomaattia puolitettuna
1½ putkellista Pirkka tomaattipyreetä tai vastaava määrä muuta merkkiä...
1 sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio tai 2 rkl vasikanfondia
2 dl vettä
1 pss mozzarellajuustoraastetta tms.
1 prk kuohukermaa, eikä mitään ruokakermaa sitten
mausteita (pizzamaustetta, cayennenpippuria, paprikajauhetta, valkopippuria)
 
Makaronit keitetään 10 min. Tehdään kastike paistetusta jauhelihasta, tomaattipyreestä, sipuleista ja mausteista. Lisätään vesi. Tomaatit siivutetaan ohuiksi. Vuoka voidellaan öljyllä. Pohjalle kastiketta, makaroneja, tomaattisiivuja sinne tänne harvakseltaan ja juustoraastetta. Toinen kerros samoin. Päällimmäiseksi makaroneja ja juustoraastetta. Valutetaan kerma tasaisesti pinnalle. Paistetaan uunissa +200 C n. 35 min tai kunnes pinta on kauniin värinen.

 

Kommentit

Sirpa sanoi…
Niin, että kunnon kermaa eikä mitään munamaitoa :))
Tätähän pitää kokeilla.

Mukavaa viikkoa!
Kirsti sanoi…
Voi, nam.. Tätä pittää jossaki vaiheessa kokkeilla :)
Marru sanoi…
Varmasti herkullista! Makaroonilaatikko on yksi suosikeistani täällä kotosalla, tosin "munamaitokermalla" tehtynä :)
Jossukka sanoi…
Nyt tuli nälkä, kun kuulosti niin herkulliselta. Meni jo reseptikansioon. :)
Seijastiina sanoi…
Nam, takuulla herkullista :P
Meillä oli justiin tavan makaroonilaatikkoa, mutta tämä kuulostaa hyvältä, joten do listalle.
Ja kermaa, jees.
Anne sanoi…
Tätähän kokeillaan heti ensi maanantaina, kun jouluvieraat tulee, mutta niille ei anneta vielä jouluruokaa :D

Kiitos herkulliselta vaikuttavasta reseptistä!
Jossukka sanoi…
Tätä on tehty jo monesti ja on muuten hyvää! :)