Visavuori viime kesänä!
Valkeakosken Sääksmäellä sijaisee Visavuori, Emil Wikströmin (1864-1942) taitelijakoti ja ateljee. Kannattaa poiketa, jos siellä päin liikkuu. Kuvat on otettu mun vanhalla digipokkarilla. Sisällä oli hyvin hämärää, joten kuvaaminen oli varsin mielenkiintoista.

Pihalla on kauniita istutuksia ja talon ulkopuolella kuin myös sisällä on tosi mielenkiintoisia yksityiskohtia. Käsityön jälki näkyy joka paikassa.Hyvin vähän on rajoitettu kulkemista, fiilis on se, että tulet jonkun perheen kotiin. Ihania vanhanaikaisia kotitaloushärveleitä löytyy keittiöstä ja vanhoja purkkeja ja purnukoita. Paljon isoja ja pienempiä talon isännän tekemiä patsaita löytyy tai niiden kipsikopioita. Lasten leluja, ihania tekstiilejä ja uniikkeja takkoja. Kari Suomalainen oli Emilin tyttärenpoika ja samassa pihapiirissä on myös hänen Kari-paviljonki.


Tämä on jotekin tosi hellyyttävä, näkyy rusetti hiuksissa, lapsen pyöreät posket ja ilme on jotenkin niin ihana. Lapsista oli tehty useita veistoksia. Emilillä oli 3 tytärtä, joten malleja löytyi ihan omasta takaa.


Kommentit

Maelka sanoi…
Hieno paikka. Pitänee poiketa, jos liikutaan sielläpäin. Mukavaa viikonloppua :).