Keittiön ikkunasta


Meidän keittiön ikkunasta on näkymä yhdelle lintujen ruokintapaikalle. Elikkä noissa mustamarjaorapihlajissa on talipalloja ja niiden vieressä on graniittipenkki, jossa on tarjolla milloin mitäkin ns. irtotavaraa. Harakoille kissojen halpisraksuja (meidän kisut eivät kelpuuttaneet) ja muille siemeniä, hedelmiä jne. Tämä eka kuva onnistui varsin hyvin. Ei siitä olisi arvannut, että sisällä kuvaaja ja lasin takaa otettu. Valo sen tekee.


Käpytikka viivähti vain hetken ja tahtoi suunnata talisiemenköntille talon päätyyn. Siellä oli ruuhkaa, joten käpytikka taisi suunnata muualle. Käy se kuitenkin pari kolme kertaa viikossa kylässä.


Tässä on sitten tämä punarinta, mun spesiaalitapaus, jota yritän pitää talven pakkasissa hengissä. On puun alaoksilla ja talo varjostaa sinne. Yritän parhaani ja olen vienyt hyvin hienonnettua ruokaa hänen pientä nokkaansa varten kaksi kertaa päivässä. Tintit vaan näemmä ajavat sen pois aika törkeästi. Voi tulla paikalle sitten vasta kun muut ovat jo ruokailleet. Silloin on vain tähteet jäljellä. Onneksi tintit vievät juuri ne isoimmat palat, että jako menee oikeastaan oikein.

Kommentit

Kivipellon Saila sanoi…
Onneksi punarinta on vielä selvinnyt hengissä, se on niin kaunis! Kaunis on myös tuo sinitiainen! Ruokintapaikkasi taitaa olla lintumaailman kohtauspaikka, jossa nokkkimisjärjestys jyllää!
Tie on kevyt sanoi…
Voi miten soma punarinta! Hienoja kuvia: olet päässyt lähelle tai sitten pitkällä putkella tähtäillyt.
Minttuli sanoi…
Voi pientä punarintaa, toivottavasti selviää näillä kylmillä.

Hienot kuvat!
Navettapiika sanoi…
Oon luullu punarinnan muuttavan lämpöösempihi maisemihi.
Tuulikki sanoi…
Voi, niin kaunis lintu tuo punarinta! Loistavia kuvia olet saanut taas napattua!
Tellu Tom sanoi…
Onpas pörheitä kavereita :)
Riitta Jylhä sanoi…
Katselen parhaillaan, kuinka mustarastas nokkii -25 asteen pakkasessa lintulaudalta pudonneita siemeniä. Täytyy kehittää sille jotain spesiaalia tarjottavaa. Punarintasi varmasti kiittää keväällä laulullaan sinua hyvistä appeista.
Hyvää ja kuvarikasta loppiaista!
Huopalintu sanoi…
Ihana, ettåä pidät huolta punarinnasta. Voi lintuparkaa, kun on jäänyt Suomeen talveksi. Kiitos edellisen postauksen saippuakuplapallo-ohjeesta, nyt olisi sopivat pakkaset jääpallojen tekoon.
Tillariina K. sanoi…
Huopalintu, siihen saippuakuplanesteeseen saa sitten laittaa rutkasti sitä fairyä! Muuten se jäätyy siihen kuppiin se vesi. :)
Sirpa sanoi…
Söpö punarinta. Tinttejä ja mustiksia on meidänkin pihalla, punarintaa ei ole enää näkynyt.
https://rautalintu.wordpress.com sanoi…
Kyllä täytyy ihmetellä, miten noin pienet ja hennot olennot ikinä selviävät näillä pakkasilla.
seita sanoi…
Voi pientä punarintaa. Sillä on kovat ajat edessä jos pakkaset jatkuu.