Ruuhka


Eilen kävin heti herättyäni klo 10 maissa viemässä ruokaa linnuille. Yleensä paikalla on paljonkin lintuja odottamassa ruokaa. Nyt ei ainoatakaan. Paitsi yksi fasaanitytteli asteli naapurista mua kohden. Lunta satoi, ajattelin lintujen pysyvän sen vuoksi pois näkyviltä.

Ehdin aamupalan syödä ja katsoin keittiön ikkunasta. Mitä, mitä!! Siis lintuja oli varmaan sata meidän tontilla. Ruokintapaikoilla (5 kpl), maassa ja ilmassa!  Kävin äkkiä hakemassa kameran ja otin kodinhoitohuoneen ikkunasta kuvan kun nakuttavat talisiemenkönttiä! Siinä taisi olla enimmillään 10 lintua ja kauralyhteessäkin 15. Se alkaa olla jo aika kaluttu, että täytynee ostaa uusi. Onneksi ei ihan joka päivä oo tuollaista ruuhkaa. Ei olisi ihan varaa syöttää tuollaista määrää lintuja! 

Pakkanen on kiristynyt, aamulla oli -17.6 C.  Punarinta on vielä hengissä. Tänään se oli ensimmäinen ruokajonossa kun vein ruuat. Ostin häntä varten sellaista tosi pieneksi hakattua siemenseosta. Tietty sitä muutkin innolla syövät. Siinä on auringonkukansiemenetkin kuorittu ja pienitty. Kallista, vaan jos yhden pussin nyt sitä tarjoaisi.


Kommentit

Liplatus sanoi…
Jo vain siinä passaa tinttien herkutella, hyvät on herkut.

Samoja lukemia näyttää mittari täälläkin.
Kyllä on raikasta ulkoilla.
Sirpa sanoi…
Sulassa sovussa aterioidaan, näyttää maistuvan.
https://rautalintu.wordpress.com sanoi…
No hupsista, jopas on teillä vilkasta!
Kivipellon Saila sanoi…
Upea kuva, jopa oli ruuhkaa, paljon nälkäisiä odottelemassa!
Sarppu sanoi…
Onpas teillä vilskettä ja kaikki niin sulassa sovussa, meillä enimmäkseen oravia, mutta nyt kun pakkasta liki parikymmentä näyttää lintulaudalla olevan aivan jäässä oleva mustarastas.
Äityli-Mummo sanoi…
Nyt linnut tarvii ruokaa ja oha niitä mukava seurata. Tosi mie en voi seurata ku äiti luon käyes, siin sitä o vilskettä ku kolmisekymment erilaista tinttii pyrähtelö eestaas, nahistellootkii välil. Joskus kolme-viis oravaa liittyy joukkoo. Keittiö ikkuna al ikivanha lehtikuus, jonka parikerrokse oksat yltää maa asti, puu katkastu parimetri korkeuvelt, o muuteksee aika huima näköne :D