Pikkutikka


Jo viime vuoden puolella "kiristin" lupausta mieheltä, että käyttää mua Aulangon lintujen ruokintapaikalla kuvaamassa. Se on siirretty uuteen paikkaan viime vuodesta. Se on nyt ihan kodan takana, jossa on siis nuotiopaikka. Ajattelin, että eihän linnut noin lähelle tule immeisiä, vaan väärässä olin. 

Paikalla oli närhiä, pikkutikka, töytötiainen, sinitiaisia, talitinttejä, mustarastaita, punatulkku jne. Pakkasta oli melkein se -15 C.  Näpit välittömästi jäässä, samoin varpaat. Kuvia olisi varmasti saanut, jos olisi ollut sitä valoa. Nyt sain vain rakeisia räpsyjä. Nämä pikkutikkakuvat päivän parhaimmistoa. Alueen ympärillä on paljon korkeita puita ja koko systeemi on sellaisessa pienessä syvänteessä vielä. Kerrassaan oli kuitenkin ihmeellistä kuvata lintuja, jotka eivät pötkineet heti pakoon minut nähdessään. Nojailin aitaan ja tähtäilin. Sinne on mentävä uudestaan, mutta aikaisemmin päivästä ja ehkä parin kolmen viikon päästä kun päivät ovat pitempiä jo.


Jokin isompi lintu rääkäisi pahasti lähistöllä ja kaikki linnut katosivat välittömästi. Käytiin pikkuajelu autolla ja palattiin takaisin. Lintuja oli jo tullut muutama takaisin, mutta lähdettiin kotiin, koska paleleminen oli jo sitä luokkaa.Kommentit

Huopalintu sanoi…
Kannatti 'kiristää' kuvausreissua mieheltä, kun sait pikkutikan kiikariin. Mullekkin on mies 'luvannut' syksyllä yhtä luontoreissua, täytyisikin alkaa painostamaan reissun toteutumisen suhteen :)
Ninnu sanoi…
Oi miten soma pikkutikka! Tuo paikka kuulostaa ihastuttavalta.
Katinka sanoi…
Voi miten kauniit kuvat pikkutikasta. Ja pitääkin ottaa selvää, että missä tuo paikka on. Jos vaikka tekisin sinne joskus viikonloppuna retken.