Sunnuntaipäivä

Tiitsa olikin jo eilen kuvannut tilhiä ja ajattelinpa minäkin niitä käydä katsomassa paikassa, jossa näin ne kotiin palatessa töistä perjantaina. No, eipä niitä siellä näkynyt, mutta aurinko alkoi paistamaan, joten kuvasinkin sitten märkää heinikkoa, jossa vesipisarat kimmelsivät kauniisti. No, n.500 m päästä kotoa kuulen tuttua helisevää lintujen ääntä. Tilhiä!! Mitä ihmettä, vieläkö ne kaluavat niitä ihan loppuun syötyjä pihlajapuita marjoista! No, niinpä.


Harmittavasti aurinko painuu harmaiden pilvien taakse, mutta päätän kuitenkin jäädä kyttäyskeikalle. Jos ne ovat ennen olleet rauhattomia, niin nyt ovat ihan sekopäisiä. Muutaman kuvan saan ja lopulta lähden kotiin. Enkä ehdi kun ruuan laittaa valmistumaan, niin aurinko taas paistelee, tosin jo hyvin matalalta. Ei ihan mene odotusten mukaan tuo sää, sillä tänään piti tulla kokopäivän vettä.  


Tämä tilhi on tainnut olla eilen pikkujouluissa kun ei meinaa pysyä millään oksalla ja huomatkaa höyhenetkin ovat kaulassa miten sattuu!


Joulujuttujen valmistelu on nyt aloitettu. Hedelmä- ja maustekakku on leivottu. Sinappia keitelty, siis eka erä. Yksi tyttäristäni aloittaa sen lappamisen kaikenlaisten voileipien päälle välittömästi, että parin viikon päästä voi tehdä sen varsinaisen joulusinapin. :)

Kommentit

Joop Zand sanoi…
You have made again very nice pictures..... lovely birds !

greetings, Joop
Onkohan tilhetkin muuttumassa taajamalinnuiksi. Muutaman kerran minäkin olen nähnyt suuria heliseviä parvia, mutta kaukana kotoa ;) Hienot otokset taas!
Vikki sanoi…
Saapuivathan ne1
Taas yksi tavoite saavutettu,eikö niin :)
Mukavaa alkavaa viikkoa!