Tilhiä, vihdoinkin!


Järkyttävä sumu on vaivannut tätä päivää! Tässähän voisi hetkeksi luulla asuvansa tuolla "sumujen saarella", jos ei ihan supisuomalainen naapurin puutalo näkyisi ikkunasta erittäin hämärästi. Onneksi lähdin sitten kuitenkin kameraa ulkoiluttamaan, sillä vihdoinkin ne tilhet löytyivät! Hirvittävän arkoja ovat ne tiput. Aina lensivät pihlajista korkealle koivuun kun autokin vaan lähestyi tietä pitkin. Reippaat puolisen tuntia venasin niitä siinä, että tulisivat alas. Se oli sikäli noloa, että siinä tien vieressä on rivari ja mun piti elehtiä välillä kameralla, että en minä teille päin meinaa kuvata, vaan noita tilhiä...Joku poltti pihassaan myös tippuneita lehtiä, joten savunkatku oli aika karmo.


Tosi vaikeita on näitä lintuja kuvata, onnistumisprosentti oli aivan surkea. Olisi ollut kiva saada yksi kunnon kuva, että tuo päätupsu kunnolla näkyy, mutta se taisi jäädä toiseen kertaan. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen, että näitä kuvatessa oli sellainen 5 min hieman selkeämpi säätila. Kuvausreissu oli näiden tilhien ja yksien muiden tipujen vuoksi kaikesta huolimatta täyskymppi kuvauspäivä. Huomisessa postauksessa sitten ne toiset tiput...Kommentit

Tuula sanoi…
Jotenkin veistoksellinen tuo tilhi.
Sirpa sanoi…
On se kaunis lintu, hienot kuvat sait!!
Minttuli sanoi…
Kyllä noita kannatti odottaa, ovat niin kauniita kuvissasi!
Saraheinä sanoi…
Tilhen kauniit värit näkyvät varsinkin tuossa yläkuvassa hyvin.
Karttu sanoi…
Tilhet ovat kyllä kauniita lintuja! Värit ovat sointuvat ja vaihtuvat pehmeästi yhdestä väristä toiseen.

Hirmu hienoja kuvia!
TelluT sanoi…
"Tiu tau tilhi, äidin ryytimaassa ... " Sitä minulle laulettiin, kun olin pieni.

Kauniit kuvat.
JPK sanoi…
Komeita kuvia. Pidän kovasti varsinkin tuosta ihan ylimmästä.
Harakka sanoi…
Tilhi on kyllä tosi kaunis lintu.
Meillä sattuikin yhtenä aamuna surullinen tapahtuma, kaksi tilheä lensi päin ikkunaa toinen kuoli, toiselta meni jalka poikki ja jäi istumaan pitkäksi aikaa kuolleen viereen.
Sitten hetkeksi käänsimme selkämme, niin olikin jo toinen raahattu eri paikkaan ja nypitty höyheniäkin siltä pois. Toista ei enää näkynyt missään, ehkä oli sitten lopuksi päässyt lähtemään lentoon pakoon kissaa tai varista tai harakkaa tai mitä lie?
Anne sanoi…
Kauniisti tulevat värit esiin.