7-kysymystä haaste


Nautiskelen tässä pian vuoden ekaa Runebergin torttua. Vastailen samalla Katinkan lähettämään haasteeseen. Kiitos haasteesta! Tarkoituksena on vastata haastajan seitsemään kysymykseen ja laittaa haaste uusilla kysymyksillä eteenpäin.

1. Oletko kodinhengetär ja mikä on bravuuriruokasi?

No, kai mä sitten oon. Monet kotiin liittyvät työt ovat minun työtäni. Tosin olen aina ollut hyvä delegoimaan ja kun kotiorjia (4 lasta+mies) oli saatavilla, niin hommat sujuivat aika kivuttomasti. Ruuanlaitto ja leipominen sujuvat. Luulen olevani jopa ihan hyvä noissa puuhissa. Ei luultavasti mikään ruoka ole kuitenkaan ylitse muiden. Sanotaan, että lasagne on kuitenkin tosi hyvää, koska teen kastikkeet ja pastalevyt itse.

2. Mitä harrastat muuta kun bloggaamista?

Bloggaus on oikeastaan valokuvauksen sivutuote, elikkä valokuvaaminen on ehdoton ykkönen harrastuksissa. Olen yleensä varsin innokas lukemaan. Jännitystä ja kauhua siis. Tosin ed. vuoksi tämä on nyt selkeästi jäänyt vähemmälle, loma-aikojen iloksi enempi.

3. Unelma-ammattisi lapsena ja miten haaveelle kävi?

Muistelisin, että hammaslääkäri ja sairaanhoitaja olivat aika suosittuja. Jälkimmäinen vielä lukion jälkeen oli nro uno. No, olin ylioppilaaksi pääsyn jälkeen vuoden sairaalassa töissä ja ajoittain tein sijaisuuksia sen jälkeenkin. Huomasin, ettei oo kuitenkaan mun juttu. Erityisesti sieppasi se, että lääkärit odottivat niin suunnatonta palvelua toiselta ammattiryhmältä! Sairaanhoitaja mikään sihteeri oo!! Hakeuduin sosiaalipuolelle ja olen siis sosiaalityöntekijä. Se oli ihan puhdas vahinko. Yksi ex-koulukaveri kehuskeli hakevansa alalle. Ajattelin, että jos minäkin! Kaverista tuli kyllä sitten ihan jotain muuta! Näin se menee.

4. Minne haluaisit muuttaa ja miksi juuri sinne?

Kotiseudulle Rovaniemelle on ollut aina toive, vaan on se talvi siellä pitkä ja pimeä. Viimeisin villitys on Tonga! :) Siellä on tasaisen lämmintä ympäri vuoden, siinä +20 C. 92 % väestöstä ylipainoisia, joten mä olisin siellä aivan laiha! Puhuvat englantia, toimii! Luonto ja maisemat kuulemma aika hienot! Kuvittelisin, että siellä olisi asuminenkin kohtuullisen halpaa elikkä mun eläketuloillakin voisi pärjätä.

5. Millainen on musiikkimakusi ja onko sinulla lempiartisteja?

Olisko se nyt ulkomainen pop-musiikki. Ennen ja nyt. Joudun töissä kuuntelemaan radiota 8 tuntia päivässä. Syynä huono äänieristys tilojen välillä. Asiakkaiden yksityisyys täytyy säilyttää, jutut eivät saa kuulua käytävään tai muualle. Sen jälkeen ei oikein jaksa kuunnella musiikkia enää. No, joskus sentään.  Suosikkeja on hirveästi, mutta nyt oon ihastunut tähän biisiin...George Ezra -Blame It on Me. 

6. Paras muisto lapsuudestasi?

Tähän on vaikea valita sitä parasta, mutta ekana tuli mieleen lapsuuden kaikki leikit! Meidän talossa, joka oli kerrostalo, asui todella paljon lapsia. Jotain 80-90 varmaan! :) Aina oli kavereita ja leikeissä saattoi kulua hyvinkin 6-8 tuntia, eikä sittenkään olisi malttanut ehkä lähteä kotiin.

7. Pakopaikkasi  - onko sinulla sellaista ja missä se on?

Se on varmaan luonto tällä hetkellä. Kun alkaa ahdistamaan työt ja arki, sitä ottaa kameran kaulaan ja suuntaan luontoon. Onneksi sinne pääsee ihan kävellen, n. 5 minuutissa. Metsään siis. 

Tähän haasteeseen voi osallistua kuka haluaa ja näillä samoilla kysymyksillä! 

Runebergin tortuilla on muuten tapahtumassa jatkuvaa kutistumista. Vuosi vuodelta nuo kaupan tuotteet pienempiä! Ennen tein itse, mutta nyt ei viitsi kahdelle tehdä mitään isompaa satsia tai katsotaan nyt. 


Kommentit

Katinka sanoi…
Kiitos kun otit haasteen vastaan ja vastasit kysymyksii. Vastauksiasi oli todella mukava lukea ! Ihanaa viikonloppua.
Sussi sanoi…
kivat vastaukset!
Irma sanoi…
Vastauksesi oliva kivoja, hauska oli lukea niitä Mukavaa alkavaa helmikuuta.